Adrien Jancsek sluit virtuele atelierroute

Voorst- In de afgelopen maanden heeft de Kunstkring Voorst een virtuele atelierroute gehouden. Het was door Corona uiteraard niet mogelijk om de geplande atelierroute in juni door te laten gaan en op deze manier werd een alternatief geboden voor de kunstenaars en kunstliefhebbers in onze gemeente. Adrien Jancsek is de laatste deelnemer.

Adrien werd geboren in Wenen als dochter van het kunstenaarsechtpaar Antal Jancsek en Piroska Koch. Zij begon al op drie-jarige leeftijd met schilderen en is in haar familie de vierde generatie kunstenaar. Na zes jaar tekenschool en het doorlopen van het gymnasium, werd zij uitverkoren om te mogen studeren aan de Akademie der Bildenden Künste in Wenen. Zij studeerde hier zeven jaar in de meesterklas voor schilderkunst en behaalde haar diploma in 1983. Adrien maakte vele studiereizen naar het buitenland, die haar creativiteit sterk ontwikkelden. Zo was ze zes maanden in Italië, 1,5 jaar in Parijs en 3,5 jaar in Duitsland. Van 1984 tot 2006 reisde zij in Amerika, voornamelijk in Florida en Californië. Adrien behaalde meerdere onderscheidingen voor haar werk. In haar impressionistische en realistische schilderkunst komt haar voorliefde voor mens en natuur tot uiting. Ze wil de toeschouwer laten genieten van de schoonheid van het leven en hem even weghalen uit de dagelijkse beslommeringen en zorgen. Ze gebruikt hierbij een breed scala aan technieken: olieverf, aquarel, tempera, pastel, houtskool en litho.

De film over atelier en werk van Adrien is te vinden op www.kunstkringvoorst.nl. Ook de ateliers van voorgaande kunstenaars zijn nog virtueel te bezoeken via deze website. Een bezoek is zeker de moeite waard als voorbereiding op de herkansing in 2021.

woensdag 5 augustus

Deel dit bericht