Afscheid van groep 8 en juf José op basisschool De Kleine Wereld

Twello- Afgelopen week was het voor de leerlingen van groep 8 de afscheidsweek van hun basisschooltijd. Dinsdagavond werd de musical “Help, we zijn het bruidspaar kwijt!” gespeeld voor de ouders en broers en zussen. Deze “feelgoodmusical” ging over respect, omgaan met meningsverschillen en oog hebben voor elkaar.

De musical zat boordevol humor, grappige en stoere personages en spannende scenes. Er waren geen hoofdrollen zodat alle kinderen konden stralen. Het prachtige decor, gemaakt door de ouders van de leerlingen, maakte het geheel mooi af. Na de musical werd door DJ Rick muziek gedraaid en dansten de kinderen, ouders en leerkrachten swingend het schooljaar uit. Daarvoor hadden de leerkrachten voor elk kind nog een persoonlijk woordje uitgesproken. Op woensdagochtend kwamen de leerlingen van groep 8 nog even terug op school om door alle leerlingen uitgezwaaid te worden. Door een poort van leerlingen te kruipen waren de achtste-groepers nu echt uitgevlogen.

Op donderdag stonden de leerlingen weer in een levende poort opgesteld. Nu om afscheid te nemen van juf José, de directeur van De Kleine Wereld. Zij werd in de cabrio door juf Yvette opgehaald en werd de hele dag in het zonnetje gezet. De leerlingenraad waren haar begeleiders die dag en zorgden ervoor dat het haar aan niets ontbrak. Een verkoeling op zijn tijd en het begeleiden van elke groep voor het aanbieden van een cadeau per groep. Er werden mooie wensen en cadeaus gegeven. Ook kreeg ze veel knuffels. Na het aanbieden van de cadeaus werden er pannenkoeken gegeten in de groepen. Nadat om 14.00 uur voor de kinderen de vakantie was begonnen, was er op school nog een afscheidsreceptie. De leerkrachten en andere personeelsleden hebben het afscheid met een gezellig samenzijn en een heerlijk buffet op school afgesloten. Het schooljaar zit erop.

woensdag 12 juli

Deel dit bericht