Afscheid van het dorp

Voorst- Vanwege de huidige omstandigheden mocht er geen grootscheeps afscheidsfeest in het dorp Voorst voor burgemeester Penninx worden gehouden. Veel dorpsbewoners reageerden achteraf teleurgesteld toen ze hoorden van de kleinschalige bijeenkomst in het park van Beekzicht, met slechts een handvol belangstellenden.

De burgemeester en zijn vrouw genoten desondanks van de warme woorden en mooie cadeaus. Henk Wijtenhorst sprak hem als eerste toe. Hij roemde de verenigingsgezindheid van Penninx en zijn vermogen om in zijn -soms lange- speeches toch leuk te blijven. “En u meent ook nog wat u zegt,” aldus Wijtenhorst. Hij haalde herinneringen op zoals bijvoorbeeld tijdens de Zomer in Gelderlandhappening in 2012, waarbij Penninx als verteller een rol speelde. “U was een geweldige burgemeester, als u straks nog iets als vrijwilliger wilt doen, dan ontvangt Voorst u met open armen.”

Martine Schulte bood samen met twee leerlingen een prachtig boek aan namens de kinderen van de beide Voorster basisscholen. De directeur van cv Circus, Tije Bosse, roemde Penninx om zijn betrokkenheid en zijn bezoekjes aan de bouwplaatsen van de carnavalswagens. Hij speelde een quizje met de burgemeester en de dorpscontactpersoon Eva Liem. Een kort regenbuitje mocht de pret niet drukken.

Daarna was er een korte toelichting van de fotograaf van het fotoboek ‘Voorst in tijden van corona’ Een aantal portretten, dat ook in het boek komt, werd geëxposeerd in het park. Het boek is nog niet voltooid, maar de burgemeester kreeg een tegoedbon voor het eerste exemplaar. Ook ontving hij uit handen van Martine Schulte een houten beeld van een golfer.

Natuurlijk mocht de scheidende burgemeester ook zelf nog iets zeggen.

Behalve een dankwoord voor alle mooie woorden en de cadeaus, zei hij er trots op te zijn, hoe mensen met elkaar genieten. Penninx: “De kracht van een dorp zit em in de inwoners.”

woensdag 14 juli 2021

Deel dit bericht