Allerzielenconcert voor iedereen in Dorpskerk

WILP- Dit jaar organiseert stichting ‘Wilp Staat Op’ weer een Allerzielenconcert in de Dorpskerk van Wilp. Ook de vierde editie belooft een mooie avond te worden met (akoestische) muziek en sprekers. De organisatie wil nog maar eens benadrukken dat het geen kerkelijke viering of kerkdienst betreft en iedereen welkom is.

Passende sfeer

“Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met verlies, pijn en rouw,” vertelt Jacqueline van Doorn. “Dit zal voor iedereen op een eigen wijze worden gedragen en beleeft. Men kan die pijn niet bij een ander wegnemen en voor rouwen staat geen tijd. Maar een reikende hand, een luisterend oor, oprechte aandacht en samen stilstaan bij een groot gemis, daarvoor willen wij deze bijzondere avond weer organiseren.” Voor aanstaande vrijdag is er weer een sfeervol programma in elkaar gezet waarin vooral de akoestische muziek aan het woord zal zijn. Jacqueline legt uit: “We zouden het geheel willen omschrijven als een gebaar van troost, samen zijn en herdenken. Dit in een sfeervolle ambiance met veel lichtpuntjes. Voorgaande jaren hebben we gemerkt dat de Dorpskerk in Wilp het perfecte podium bied vanwege de passende sfeer, entourage en de akoestiek.”

Gedichten

De muziek zal alle kanten op gaan. ‘Saar en Olaf’ komen gevoelige ballads zingen en ‘Amanda en Ilona’ veranderen rocknummers in intieme liedjes. Daarnaast zijn er solisten als Joyce Nijhof, André de Jong, Bernard Zwiers en tenor Fokko. De band ‘Mama’s Mojo staat ook op het podium en het Nieuwsdienstkoor zal verschillende liederen ten gehore brengen. Tot slot zullen de gebroeders Wagenaar een ode brengen aan dierbare overledenen. Enkele sprekers vertellen over hun persoonlijke gemis en vervolgens zullen de artiesten een verzoeknummer vertolken. Ook zullen er enkele gedichten voorgedragen worden. Bij binnenkomst kan iedere bezoeker een naam (of meerdere namen) doorgeven van mensen, die hen zijn ontvallen en waarvan men wilt dat deze wordt genoemd bij het ontsteken van een kaars. Aanstaande vrijdag (1 november) is dorpskerk vanaf 19.30 uur geopend. Om 20.00 uur zal het programma starten. De entree is geheel gratis. Wel is er gelegenheid voor het doneren van een vrije gift, welke ten goede zal aan het goede doel. Ook is er na afloop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Meer informatie zie: www.wilpstaatop.nl

woensdag 30 oktober

Deel dit bericht