Alpe d’HuZes challenge van Rotaryclub Voorst aanstaande zaterdag 25 mei bij SHC Twello

Voorst- Een team van Rotaryclub Voorst gaat de uitdaging aan om de Alpe d’Huez te beklimmen tijdens het Alpe d’HuZes evenement op 6 juni! Wat is Alpe d’HuZes eigenlijk? Het alom bekende Alpe d’HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Op de eerste donderdag van juni beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d’Huez, een berg in de Franse Alpen. De weg naar de top telt 21 bochten en is 14,5 kilometer lang. Het hoogteverschil tussen start en finish is 1100 meter met een gemiddelde stijging van 7,9%.

Fietsers gaan maximaal 6 keer omhoog en wandelaars maximaal 3 keer. De eerste groep start om 4.30 uur beneden aan de berg in Bourg d’Oisans en de finish is boven op de Alpe d’Huez. Aan het eind van de dag is er een gezamenlijke laatste klim en de finish sluit om 20.00 uur.

De bergweg is de hele dag gesloten voor verkeer. Supporters zijn welkom bij de start en finish en kunnen met een skilift naar Huez, ongeveer halverwege de berg.

Ervaar de eerste bochten van de Alpe d’Huez

Aanstaande zaterdag (25 mei van 10:00 tot 13:00) organiseert het team van Rotaryclub Voorst een virtuele beklimming van de Alpe d’Huez bij Sportschool in het Oude Rabobank gebouw (Dorpstraat 26, Twello). Je kan dan voor het goede doel de eerste bochten ‘fietsen’. De route wordt vertoond op een groot scherm. Je kan de beklimming met de eerste bochten van Alpe d’Huez daarmee proberen en het team steunen. Daarnaast ontmoet je het team Rotaryclub Voorst en neem je meteen een kijkje in de sportschool.

Sponsoren van dit goede doel is waardevol…

‘Opgeven is geen optie’ is de slogan van Alpe d’HuZes. Meedoen is belangrijk en doorzetten van levensbelang, want zo komt een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker steeds dichterbij. Dat wordt mede mogelijk met jouw sponsoring en steun. En Sports & Health Club Twello (SHC) draagt daar ook nog eens extra aan bij met de sponsoring van het inschrijfgeld die dag!

“Het inschrijfgeld van het lidmaatschap wordt op die dag geschonken aan ons goede doel en daar zijn wij heel blij mee!”, zegt Ruben Veldman (Rotaryclub Voorst).

Het Alpe d’HuZes team Rotaryclub Voorst bestaat uit Alfons van den Belt, Theo Dijkhof, Hans de Haan, Ard Hengeveld en Ruben Veldman. Om het team te steunen gaan er ook nog eens 7 supporters mee. Aanstaande woensdag 5 juni vertrekken zij met elkaar naar Frankrijk. Zelf noemt het team dit leuke event een ‘uitzwaai moment’.

“Dit samen doen is heel belangrijk. Zo’n prestatie zet je niet alleen neer, maar met een hele club mensen. Supporters, sponsors en uitzwaaiers zijn enorm belangrijk!”, aldus Ard Hengeveld (Captain team Rotaryclub Voorst).

Kom 25 mei (tussen 10:00 en 13:00) naar de sportschool op Dorpsstraat 26 (Oude Rabobank gebouw), ervaar de eerste bochten van Alpe d’HuZes en steun het Alpe d’HuZes team Rotaryclub Voorst!

Doneren van het goede doel en steunen van het team kan ook via: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/rotaryclubvoorst/

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht