Alpe d’HuZes team Klarenbeek mag weer aan de slag

Klarenbeek- In 2020 en 2021gooide corona roet in het eten, maar in 2022 gaat het dan eindelijk weer gebeuren, de actie Alpe d’HuZes. In Klarenbeek staat een team weer te popelen om mee te doen aan dit sportieve evenement op de Franse berg Alpe d’Huez om daarmee zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

In Klarenbeek wordt bijna ieder jaar een Alpe d’HuZes team geformeerd, ieder jaar in wisselende samenstelling. Ook in 2020 was dat het geval, het team had al vele acties op touw gezet en een aantal ook al daadwerkelijk uitgevoerd, toen corona alles tot stilstand bracht. Het evenement, dat altijd plaatsvindt op de 1e donderdag van juni, werd zowel in 2020 als in 2021 afgeblazen. Een grote aderlating, vooral als je je bedenkt dat de actie ieder jaar miljoenen opbrengt voor de KWF Kankerbestrijding. Miljoenen die broodnodig zijn, want helaas is het nog steeds zo dat heel veel mensen vroeg of laat in hun leven te maken krijgen met deze verschrikkelijke ziekte.

Teamleden

Gelukkig biedt 2022 weer nieuwe hoop en staat het evenement opnieuw in de planning. Het team uit Klarenbeek gaat in bijna dezelfde samenstelling verder (er is slechts één wisseling geweest) en bestaat uit allemaal duo’s die een familieband hebben. De teamleden zijn: Henk & Jan Groot Koerkamp (vader en zoon), André & Janneke van Gurp (man en vrouw), Leon & Iris Borgonjen (vader en dochter), Gemma de Winkel en Tonnie Brugman (broer en zus) en André & Erin Wolters (vader en dochter). Hans Smolders, de vader van Janneke van Gurp, staat dit jaar zijn plaats af, maar heeft al wel een grote bijdrage gehad in het bedrag wat er tot nu toe door het team is binnengehaald.

2e hands kledingbeurs

Tot aan juni 2022 heeft het Klarenbeekse team verschillende acties in petto waarmee ze geld willen inzamelen. De eerste actie die in de planning staat, is het organiseren van een 2e hands kledingbeurs in het Multi Functioneel Centrum (MFC) aan de Bosweg 12 in Klarenbeek. Deze kledingbeurs is op zaterdag 30 oktober van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag 31 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Het aanbod bestaat uit zorgvuldig gesorteerde winter- en zomerkleding voor volwassenen en daarnaast ook kinderkleding en schoeisel voor een prima prijs. Het is nog steeds mogelijk kleding in te brengen voor dit doel, dit kan aankomend weekend (23 en 24 oktober) bij de familie Van Gurp, Broekstraat 31b in Klarenbeek.

Team volgen en doneren

Je kunt het Alpe d’HuZes team Klarenbeek volgen via hun Facebookpagina https://www.facebook.com/alpedhuzesteamklarenbeek en ook via hun donatiepagina https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/team-klarenbeek.

woensdag 20 oktober 2021

Deel dit bericht