Amnesty schrijft voor jongeren tijdens Write for Rights 2019

TWELLO-

Op 10 December is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan. Tijdens de Write for Rights 2019 besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren. Twee weken terug heeft u in deze krant al kunnen lezen over de successen van de schrijfactie. Schrijven heeft zin! Machthebbers willen liever niet gezien worden als onderdrukker, folteraar of dictator.

De Amnesty-werkgroep Voorst organiseert een schrijfactie in de bibliotheek in Twello op zaterdag 7 december. De opening is om 10.30 uur door burgermeester Jos Penninx. Er is muziek van Sergei Michel (uit Otterlo) op cello. Van 11:00 tot 16:00 uur kan er geschreven worden. Dit jaar schrijven we voor kinderen en jongeren.

We gaan onder andere schrijven voor Ibrahim Ezz El-Din uit Egypte. Hij liep op 11 juni dit jaar op straat en werd plotseling opgepakt door veiligheidsagenten in burgerkleding. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Zijn verdwijning heeft waarschijnlijk te maken met zijn werk als mensenrechtenverdediger. Hij is gespeciliseerd in woonrecht en onderzoekt of mensen in Egypte toegang hebben tot veilige en betaalbare woningen. En we schrijven voor Magai Matiop Ngong uit Zuid-Sudan. Toen hij 15 jaar was ging hij naar school en hield van hardlopen en gospelzingen. Door een noodlottig ongeval is zijn neef gedood door een afgeketst waarschuwingsschot. Zonder advocaat werd hij veroordeeld tot de galg als 15-jarige. Internationaal recht en ook de Zuid-Sudanese grondwet verbieden de doodsstraf voor mensen jonger dan 18 jaar.

Verder schrijven we voor nog acht gevangenen. Kijk op de website www.voorst.amnesty.nl voor meer informatie. Daar vindt u ook informatie over de successen van de vorige schrijfactie. U kunt een of meerdere brieven komen schrijven. Heeft u niet zo veel tijd, dan kunt u een handtekening onder een brief te zetten. U kunt ook nog een kaartje sturen naar een gevangene ter bemoediging.

In diverse kerken van onze gemeente is er op zondag 8 december, na de kerkdienst, ook de gelegenheid om een brief te ondertekenen. Wij hebben uw hulp nodig. Samen sterk voor een rechtvaardige wereld.

Amnesty-werkgroep Voorst, Piet Ruijsbroek

woensdag 4 december

Deel dit bericht