Arda van Vilsteren neemt afscheid en kijkt uit naar nieuw begin

Twello- Na 38 jaar werkzaam te zijn geweest bij de gemeente Voorst in de functie van kabinetsmedewerkster, heeft Arda van Vilsteren vorige week donderdag afscheid genomen van collega’s en van talrijke bekenden waarmee ze de afgelopen decennia van tijd tot tijd mee samenwerkte.

​Een van de meest in het oog springende werkzaamheden van Arda was het organiseren van de jaarlijkse lintjesregen; de organisatie van dit officiële gebeuren is beslist geen sinecure. Aanvragers van de onderscheiding en familieleden van de toekomstige gedecoreerden moeten uiterst omzichtig worden benaderd en wel zo dat er niets voortijdig uitlekt. Ook de burgemeester moet tot op de punt komma worden voorbereid zodat dat deze goed beslagen ten ijs komt. In de loop van het jaar zijn er op tal van tijdstippen eveneens uitreikingen van Koninklijke onderscheidingen met als hoogtepunt Koningsdag bij het gemeentehuis waarbij alle gemeentelijke gedecoreerden worden uitgenodigd om deze dag officieel mee te vieren. Maar haar functie omvatte nog tal van andere belangrijke gebeurtenissen, hierbij valt te denken aan zorg dragen voor het verloop van officiële ontvangsten, de jaarlijkse Dodenherdenking, de Sleuteloverdracht aan Prins Carnaval en de daarbij behorende cadeaus. Aan deze belangrijke taak, die zich grotendeels achter de schermen afspeelt is er voor Arda, die toch het ‘gezicht’ was bij deze gebeurtenissen, een eind gekomen.

Graag geziene Arda

Een grote populariteit en innemendheid bij de medemens genieten is niet vanzelfsprekend. Daar zijn tal van (aangeboren) kwaliteiten voor nodig. Als er één iemand is die daar aanspraak op kan maken is het wel de in Twello woonachtige Arda van Vilsteren. Zij stond de afgelopen donderdag dan ook terecht in het middelpunt van de belangstelling tijdens een afscheid receptie die haar werkzame leven in de gemeente Voorst markeerde. Burgemeester, wethouders, gemeenteraadsleden, collega’s en tal van bekenden lieten zich niet onbetuigd om Arda veel goede jaren toe te wensen met haar pensionering.

Welgemeende handdrukken en gesprekjes horen bij een afscheidsreceptie.

woensdag 28 juli 2021

Deel dit bericht