Baden Powell-dag bij Scouting Voorst

Voorst- Ieder jaar wordt rond 22 februari door circa 40 miljoen (!) leden in ruim 160 landen de geboortedag van Robert Baden Powell gevierd. Hij richtte in 1908 Scouting op en heeft vast niet kunnen bedenken dat zijn verjaardag nog zo lang en uitgebreid gevierd zou worden.

Scouting Voorst vierde BP-dag op 14 en 15 februari. Elf nieuwe welpen, negen scouts, drie explorers en een leiding werden officieel geïnstalleerd. Ze deden daarbij een belofte met onder meer de tekst “Ik beloof mijn best te doen” en “Jullie kunnen op mij rekenen.“

Er waren een aantal bijzondere installaties: Een vader-leiding (Alexander) die zijn zoontje (Jelte) mocht installeren en een grote broer (Lennart: kersverse leiding) die zijn kleinere broer (Florens: scout) installeerde. Een mooie, hartverwarmende bijeenkomst met veel ouders en opa’s en oma’s.

Natuurlijk ontbraken de traditionele sneeuwklokjescorsages niet en het nieuwe motto voor het komende jaar : “Denk niet steeds aan wat je graag wil hebben, maar wees blij met wat je al hebt”.

Een tegeltjestekst maar wel een hele mooie!

Scouting Voorst is bijvoorbeeld erg blij dat in het weekend van 8 en 9 februari Eric en Lennart hun certificaat Basistraining Leidinggevende hebben gehaald. Hiermee heeft de groep er twee gekwalificeerde leiding bij. Proficiat mannen!

Na al deze tradities en symboliek start de Hélène H. Wilkensgroep op 29 februari weer met de actieve opkomsten. Bij de Welpen (vanaf 7 jaar) is momenteel plek voor een aantal meiden. Ben je nieuwsgierig naar de activiteiten van Scouting? Hou je van buiten spelen, van creatief bezig zijn, van koken of vuurtje stoken of juist meer van rennen? Dan ben je bij Scouting Voorst aan het goede adres. Meer weten? Mail naar: info@scoutingvoorst.nl voor een aantal keren (vrijblijvend) meedoen.

woensdag 19 februari

Deel dit bericht