Basisschool de Hietweide sluit de pilot ‘Basisschool in bedrijf’ met succes af

Twello- Samen optrekken was een belangrijke randvoorwaarde voor het project van 6 weken. Groep 6 van de Hietweide is daarom gekoppeld aan Van Dalen installatietechniek in Twello. Met als doel de kinderen in contact te brengen met een van de zeven werelden van techniek, zodat ze een positiever en realistischer beeld kunnen vormen van de hightech maakindustrie, die lang niet altijd bestaat uit zwaar fysiek werk. In de hoop dat er in de toekomst meer kinderen gaan kiezen voor een technisch beroep.

De leerkracht werd vooraf goed geïnformeerd door een bedrijfsvertegenwoordiger en ondersteund door een vertegenwoordiger van TechYouFuture, PlatformTechniek Stedendriehoek en een Techniek Coach van TechniekTalent.nu. Samen hebben ze gekozen om het bedrijfsbezoek te koppelen aan het thema duurzaamheid. In ruil voor het bedrijfsbezoek maakten de kinderen voor hen een folder over het duurzaam maken van een huis, die echt bij “Van Dalen” op de balie komt te staan. Een opdracht die past bij de vaardigheden van de 21e eeuw. Namelijk oplossingsgericht denken door middel van een levensechte uitdaging.

In de praktijk keken de kinderen naar filmpjes over duurzame energie zoals Zonne energie en zochten informatie op het internet over het thema. Maar ze moesten ook aan de slag met een aantal onderzoeksvragen zoals: Hoe duurzaam is jullie eigen huis? Hoe lang sta je per dag onder de douche of hoe kun je op je waterverbruik besparen? En we zijn natuurlijk op bedrijfsbezoek geweest bij Van Dalen installatietechniek. We kregen daar een uitleg over duurzame energie, een rondleiding door het bedrijf en ieder kind mocht aan de slag met het bouwen van een ventilator op zonne energie.

Voor de kinderen was het een vrij onbekend thema, die door deze intensieve werkwijze helemaal tot leven is gekomen en waar ze heel veel van hebben opgestoken.

Ter afsluiting van de pilot is de folder over duurzaam wonen gepresenteerd door groep 6 en in ontvangst genomen door een afvaardiging van, Van Dalen. Zij waren zeer tevreden over het resultaat.

woensdag 6 december

Deel dit bericht