Beekweidenpad nu ook officieel open

Voorst- Iedereen had zich de opening van het klompenpad in Voorst anders voorgesteld. Wat een feestelijke ingebruikname in april zou zijn, werd een zeer sobere opening vorige week zaterdag. In aanwezigheid van Voorster wethouder Harjo Pinkster, Arjan Vriend, directeur van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de leden van de werkgroep en een aantal grondeigenaren werd zaterdag het startpaneel onthuld bij het Dorpshuis van Voorst.

Gerard Kooistra (voorzitter werkgroep) heette de aanwezigen welkom buiten op de parkeerplaats. Gerard Koopmans (Beekzicht) vertoonde een film gemaakt van het klompenpad, aangeboden door het waterschap.

Pinkster: ”Op 7 juli werd het Beekweidenpad al opengesteld en we kunnen stellen dat het voorziet in een behoefte. Het kwam precies op tijd, nu zoveel mensen dichter bij huis moeten recreëren vanwege de pandemie. Het pad, dat 16 kilometer lang is, kan gemakkelijk worden ingekort of uitgebreid met een overstap naar bijvoorbeeld het Appense Schouwpad. Het wandelen bevalt blijkbaar goed, gezien de lovende reacties, maar ook wordt het positief kritische beoordeeld. Natuurlijk kan zoiets alleen maar gerealiseerd worden door de samenwerking en inzet van de grote groep vrijwilligers, grondeigenaren en (financiële) ondersteuning van gemeente en provincie met de SLG als motor.”

De gemeente Voorst kent al veel klompenpaden, dit was de zevende en het achtste is in de maak in Posterenk/Bussloo. En in Nijbroek is men zelfs aan het nadenken over een klompenpad voor kinderen. “Belangrijk is ook dat SLG samen met vrijwilligers het onderhoud waarborgt,” aldus Harjo Pinkster.

Arjan Vriend benadrukte trots te zijn op de aanwezigen, die het met elkaar gefikst hebben om in korte tijd een klompenpad te realiseren. Trots ook op het feit dat er al zoveel belangstelling voor het klompenpad van wandelaars. Hij vertelde verder dat er in Gelderland nog 25 klompenpaden in ontwikkeling zijn en dat SLG hoopt in 2022 het 100e klompenpad te kunnen openen. Vriend: “Ook al kan de opening niet zo feestelijk zijn als we allemaal hadden gewild, toch wil ik alle betrokkenen zoals de grondeigenaren, het waterschap, provincie en gemeente en natuurlijk de vrijwilligers enorm bedanken en feliciteren met het prachtige resultaat.” Hij had voor alle medewerkers een presentje in de vorm van een vogelhuisje, een nestkastje voor koolmezen. Vervolgens noemde hij de namen van alle betrokkenen.

Tot slot was er nog een bedankje voor de ondernemers, zoals de campings en het Dorpshuis en natuurlijk bakker Bril.

woensdag 16 september

Deel dit bericht