Beleef Taizé nu ook in Bussloo

Op donderdag 13 februari om 19.00 uur ben je weer van harte welkom bij de maandelijkse Taizé viering in de Sint Martinuskerk in Bussloo.

Taizé. Een Frans plaatsje waar in 1940 een oecumenische kloostergemeenschap werd opgericht door broeder Roger. En waar inmiddels meer dan 100.000 mensen, vooral jongeren, jaarlijks een bezoek komen brengen; voor gebed en om na te denken over de zin van het leven, over God, over de toekomst… En zeer zeker ook om een luisterend oor te vinden voor alles wat hen bezighoudt.

Om moed, kracht, hoop en vertrouwen te vinden. En om zich gesterkt te voelen in het geloof.

In deze geest, de geest van Taizé, worden er in Nederland op verschillende plaatsen bijeenkomsten gehouden. Sinds een aantal maanden nu ook in Bussloo, waar in de Sint Martinuskerk op iedere tweede donderdag van de maand een oecumenische Taizé viering plaatsvindt, dat open staat voor mensen van alle leeftijden. Een viering in de geest van Taizé, wat inhoudt dat er korte teksten worden voorgelezen, telkens afgewisseld met een kort lied dat herhaaldelijk wordt gezongen. Dit alles in het thema van die avond. De deelnemers zitten, in de stijl van Taizé, in een kring op het priesterkoor en voelen op die manier elkaars aanwezigheid en verbondenheid. Om samen te bidden en te zingen; voor jezelf, voor elkaar, voor dierbaren, voor de wereld… en daarbij in verbinding te staan met God.

De Taizé vieringen vinden plaats op iedere tweede donderdag van de maand om 19.00 uur (de kerk is ruimschoots eerder open), duren zo’n drie kwartier en worden voorgegaan door pastor Hein de Jong. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting in het vlakbij gelegen parochiecentrum. Om nog even samen na te praten, wat te drinken of om gewoon even gezelligheid te delen. Pastor Hein de Jong en de deelnemers heten je van harte welkom!

woensdag 12 februari

Deel dit bericht