Belevingsbos Zozijn onder handen genomen

Wilp- Een koude natte dag was het afgelopen vrijdag, maar daar trokken de deelnemers van deze NL Doet-Dag zich niet veel van aan. Er werd geklust alsof de zon scheen. Enthousiast en gemotiveerd, om maar zoveel mogelijk te kunnen doen bij het Belevingsbos van Zozijn in Wilp. Een bedrijf uit Utrecht reageerde op de oproep van Zozijn te komen helpen.

Ook een groepje mensen die bij IVN een cursus hebben gevolgd hielpen mee. Zij zochten een opdracht die gericht was op mensen met een beperking en natuurbeleving.

Belevingspad
Een aantal jaar geleden is Zozijn begonnen met de eerste opzet van een Belevingspad. In een stukje bos op het landgoed werden items als voelborden, een pergola met gevlochten wilgentakken, kleurrijk geverfde vlindertjes op het pad en vogelhuisjes geplaatst.

Voor de cliënten geeft een loopje over dit pad een extra stuk beleving. De zintuigen worden door deze toevoegingen extra geprikkeld wat een wandeling extra plezier geeft. Een project als deze vraagt altijd om onderhoud en er waren veel ideeën om het Belevingspad van nieuwe creatieve items te voorzien.

Tijdens deze dag werd er een begin gemaakt met het uitbreiden van het pad. Er kan nu een rondje door het bos gelopen worden.

Zo is er een kabouterpad bijgekomen, waar paddenstoelen en kabouters te vinden zijn. Ook is er een gedeelte omgetoverd tot jungle. De pergola krijgt nieuwe wilgentakken en wordt straks versierd met allemaal bloemen. Enkele cliënten verzorgden de koffie en de lunch voor de harde werkers.

woensdag 15 maart 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws