Ben jij een sterke buurtverbinder?

Gemeente Voorst- Sinds een aantal maanden zet Mens en Welzijn Voorst zich in voor het landelijke project ‘Sterke Buurtverbinders’ dat opgezet is vanuit Oranje Fonds. Iedere straat, buurt of wijk heeft er wel één, of misschien meer. Een persoon die het voortouw neemt als het gaat om dingen organiseren. Denk aan de Burendag, een bloemetje voor de zieke buurvrouw, de jaarlijkse buurtbarbecue of het opzetten van een whatsapp groep met de buurt. Iemand die een echte buurtverbinder is. Ze zijn onmisbaar voor een prettige buurt!

Door dit project van Mens en Welzijn Voorst leren de buurtverbinders juist hoe ze (nog beter) hun mede-buurtbewoners kunnen aanmoedigen om hun krachten (wensen, hobby’s, talenten, kennis, ervaring) in te zetten voor hun buurt, zodat niemand de kar alleen hoeft te trekken. We ondersteunen en verbinden!

Ben jij een buurtverbinder of wil je dit worden?

Op dit moment zijn er acht buurtverbinders uit diverse dorpen en wijken van de gemeente Voorst aangehaakt bij het project Sterke Buurtverbinders. Er is inmiddels al één bijeenkomst geweest en er volgen er meer!

Wil jij ook ontdekken hoe jij buurtverbinder kunt zijn in jouw buurt? Wil je geïnspireerd worden door de verhalen van de andere buurtverbinders? Neem voor meer informatie contact op met Martine Jongenburger via 06 - 40 25 63 67 of m.jongenburger@mensenwelzijn.nl.

woensdag 17 april 2024

Deel dit bericht