Benefietconcert voor Mark Gilligan; Hij gaat de strijd aan met MS.

VOORST- Mark Gilligan is een bekend gezicht in Voorst. Mark is van oorsprong een Ierse muzikant die voor de liefde in Voorst is komen wonen. Hij maakt met iedereen een praatje en is een graag gezien persoon. Eerst zagen de mensen in Voorst Mark nog lopen, daarna liep hij met hulpstukken en nu rijdt hij in een scootmobiel. Dit komt door de verschrikkelijke ziekte Multiple Sclerose. Deze ziekte doet Mark langzaam maar zeker aftakelen. Hij was altijd een fanatieke beroepsmuzikant en gaf over de hele wereld optredens. Wanneer je met hem spreekt, heeft hij de mooiste verhalen. Helaas kan hij niet meer touren.

Mark blijft altijd positief want toen MS hem zijn geliefde klarinet ‘afpakte’ ging hij verder als Radio DJ bij Deventer Radio & televisie. Mark kijkt niet naar wat hij niet kan, maar naar wat hij nog wel kan.

Hij is ook heel strijdbaar en heeft recent een gesprek gevoerd met een MS patient die een behandeling had ondergaan in Moskou. De betreffende behandeling geven ze niet in Nederland je moet er speciaal voor naar Rusland of Mexico. Deze behandeling had deze MS patiënt erg goed gedaan en het heeft vele anderen ook geholpen. De behandeling geneest niet de ziekte maar zet de ziekte stil. Hierdoor kan Mark weer sterker worden, wat betekent dat hij weer een redelijk normaler leven kan hebben. Voor Mark betekent dit dat hij bijvoorbeeld zijn geliefde klarinet mogelijk weer zou kunnen bespelen. Omdat deze behandeling niet in Nederland mogelijk is, moeten de kosten van deze behandeling zelf worden betaald. De kosten bedragen 75.000 euro. Een crowdfundactie moet dit gaan financieren. De crowdfunding is mede door zijn bekendheid in het dorp en ver daarbuiten goed aangeslagen en de teller staat op het moment van schrijven op de 33.000 euro. Maar dat is dus nog niet genoeg..

Om dit een boost te geven hebben een aantal vrienden en kennissen de hoofden bij elkaar gestoken om te kijken wat ze konden doen. Aangezien het bijna allemaal muzikanten zijn, was het plan voor een benefietconcert snel geboren. De volledige opbrengst van dit concert komt ten goede aan Mark zijn behandeling. Het was hartverwamend om te horen dat iedereen die werd gevraagd direct toezegde. Zo ook het Dorpshuis in Voorst dat graag als concertlocatie wou dienen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat er 19 oktober een vol en veelzijdig programma is in het Dorpshuis. Het benefietconcert genaamd Gigs for Gilligan, Evict Mark’s Lodger is van 15.00 tot 24.00 met allerlei bevriende artiesten. Er zijn lezingen van Wilco van Rooijen en Stefan Groothuis. Muziek van Bentertaiment, Tristan Gilligan, Robert Pfeiffer, Tom Eekhuis, Jelle Oosterwijk, BIG (Bennie Wagenaar, Iwan Schiphorst en Guido van Heuvelen), The Lochmess Clan, Fanfare Korps Voorst en als absolute uitsmijter The Beatles coverband Nowhere Men die op de Zwarte Cross het dak van de tent speelde.

Er is een demonstratie van Tommy Carving, u kunt de veel geprezen Dave’s Oerburger van Dave Schiphorst eens proberen en voor de kinderen is er ook vermaak. Kortom er is genoeg te beleven, komt allen naar het Dorpshuis in Voorst. De opening is om 15.00 uur en de organisatie hoopt op jullie komst. Voor meer informatie kunt u kijken op www.gigsforgilligan.com.

De muzikanten zijn er bij en hopelijk u ook. Er is vrij entree en al uw giften zijn welkom.

Laten we Mark helpen in zijn strijd tegen MS, tot 19 oktober!

woensdag 2 oktober

Deel dit bericht