Bepaal mee hoe Wilp op tv komt bij Omroep Gelderland

Wilp- Het vrolijke zomerprogramma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland komt (opnieuw) naar Wilp. Maar Zomer in Gelderland is totaal anders dan 5 jaar geleden. Geen plein met publiek en groepen mensen die met opdrachten bezig zijn. Dat kan in deze tijd vanzelfsprekend niet. De redactie van Zomer in Gelderland bedacht daarom iets anders.

We gaan nog steeds naar 20 dorpen en de presentatie is nog steeds in handen van Angelique Krüger. Daar houdt de vergelijking met voorgaande jaren op. Het programma maakt een reis over de grens van de provincie. In twintig dorpen op die grens wordt binnenkort de Zomer in Gelderland praatpaal neergezet (denk aan de ANWB praatpalen van weleer). Inwoners kunnen bij die paal vragen beantwoorden over hun dorp en zo de inhoud van een speciale aflevering over hun woonplaats mede bepalen.

Bij de paal worden vragen gesteld als: Wat mogen we hier niet missen? Wat is de mooiste plek van dit dorp? Waar ben je hier trots op? Wat zou er anders mogen? Wie verdient er in dit dorp een verrassing en waarom? Met de antwoorden gaat de redactie van Zomer in Gelderland aan de slag en maakt dan een speciale uitzending over Wilp.

Vanaf 25 mei gaat de Zomer in Gelderland praatpaal op reis. En meteen op die 25e staat de paal al in Wilp bij dorpshuis de Pompe aan de Dorpsstraat, ’s middags van 14.00 – 16.30 uur. Het zou leuk zijn als de inwoners van Wilp daar hun bijdrage willen geven aan een mooie uitzending over hun dorp, natuurlijk met inachtneming van alle richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus.

Zomer in Gelderland is te zien van 3 t/m 28 augustus bij Omroep Gelderland.

woensdag 20 mei

Deel dit bericht