Besparen op uw energierekening

Twello- Met de hoge energieprijzen is energiebesparing het gesprek van de dag. In de meeste woningen kan nog flink bespaard worden. De energiecoaches van EnergieRijk Voorst kunnen u daarbij helpen. En wist u dat er veel subsidies en leningen zijn die het makkelijker maken om uw woning te verduurzamen? Wilt u hier meer over weten? Kom dan op 9 februari 2023 naar de informatieavond die Mens en Welzijn en EnergieRijk Voorst gezamenlijk organiseren.

Al jaren is er aandacht voor energiebesparing. Goed voor het klimaat en voor uw portemonnee. Maar met de huidige torenhoge energieprijzen lijken de meeste mensen pas echt in actie te komen. De verwarming staat bijna overal graden lager en met een dikke trui aan gaat het ook prima. Desondanks is de energierekening voor veel mensen niet meer te betalen. De tijd is rijp om nu maatregelen te nemen!

Maar waar te beginnen? Is het niet heel ingewikkeld? Maak ik wel de goede keuzes? Hoe kan ik dat betalen?

Een energiecoach helpt u verder
EnergieRijk Voorst is een burgercoöperatie die met, voor en door bewoners Voorst steeds een beetje duurzamer wil maken. De energiecoaches van EnergieRijk Voorst komen gratis bij u thuis langs om u op weg te helpen. Samen met u bekijken zij waar u thuis energie kan besparen en of uw woning geschikt is voor zonnepanelen. Daarbij wordt naar kleine en grote maatregelen gekeken. Van tochtstrips tot het isoleren van het dak. Vaak hebben zij ook slimme tips in gedrag die niets kosten en wel besparen. En zij kijken ook naar die oude energie slurpende vriezer of koelkast.

Via de website energierijkvoorst.nl kunt een afspraak maken met een energiecoach.

Met subsidies en leningen kan iedereen meedoen
Grote maatregelen zoals isoleren, zonnepanelen en een nieuwe koelkast kosten geld. De overheid (rijk en gemeente) vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen met besparen. Daarom zijn er veel subsidies en leningen die helpen om de maatregelen te kunnen betalen.

Via de website van energierijkvoorst.nl vindt u onder het kopje “diensten en regelingen” een overzicht van alle regelingen.

Kom naar de informatieavond op 9 februari
Op 9 februari organiseren Mens en Welzijn en EnergieRijk Voorst een informatieavond over energiebesparing voor huurders en woningeigenaren. De avond wordt gehouden in Klein Twello (Tromplaan 2, Twello) en start om 19.30 uur.

Naast algemene informatie die wordt gepresenteerd, kunt u ook specifieke vragen stellen aan de aanwezige energiecoaches en medewerkers van de gemeente.

woensdag 25 januari 2023

Deel dit bericht