Beste inwoners van Voorst,

Het coronavirus heeft ook onze gemeente in zijn greep. De extra maatregelen om het virus te bestrijden zijn heel ingrijpend. Ik begrijp dat dit voor veel van onze inwoners, van jong tot oud, erg vervelend is. Daarom ook deze brief aan u allen in het Voorster Nieuws.

Ik wens iedereen en vooral diegenen die ziek zijn en in quarantaine moeten gaan, heel veel sterkte toe. Mijn gedachten gaan ook uit naar alle bedrijven en ondernemers die mogelijk hard getroffen worden door de maatregelen. Laten we elkaar zoveel mogelijk steunen waar dat kan, met respect voor de afgekondigde maatregelen.

Gezondheid voor ons allen moet bovenaan staan. Graag roep ik iedereen op om gehoor te geven aan de maatregelen van de overheid en elkaar niet onnodig op te zoeken. Geef zelf daarbij het goede voorbeeld! Hoe beter we dit alles doen, hoe eerder deze periode van beperkingen door het coronavirus over is.

Laten we samen de schouders eronder zetten, in al onze kernen, zodat de kracht van de Voorster samenleving ons verder helpt in deze lastige tijd. Gevoelens van eenzaamheid en sociaal isolement liggen op de loer nu sociale activiteiten van verenigingen en clubs niet door kunnen gaan. Maar hoewel direct contact niet wenselijk is, is er niets mis met elkaar bellen, schrijven of e-mailen. Laat elkaar weten dat je aan elkaar denkt.

Wijzelf als gemeente zorgen er ondertussen voor dat onze dienstverlening zo goed mogelijk op peil blijft. Veel van onze medewerkers werken vanuit huis, dus we zetten onze dienstverlening zoveel mogelijk online, telefonisch en per e-mail voort. Zo doen we ons best om ervoor te zorgen dat u minimale hinder ondervindt. Het gemeentehuis is wel volgens normale openingstijden open maar ik roep u wel op alleen naar het gemeentehuis te komen als dat noodzakelijk is en u geen symptomen van verkoudheid of griep heeft.

Ik heb begrepen dat er vanuit onze dorpscontactpersonen en buurtverbinders al verschillende acties zijn uitgezet onder het motto #coronahulp op het online platform Kijk in de Kernen. Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen zich vrijwillig aanmelden om boodschappen te doen, de hond uit te laten, op de kinderen te passen of voor elkaar te koken. Daar ben ik als burgemeester ontzettend trots op.

Beste mensen, laten we vooral denken in kansen en niet in angsten. Laten we verstandig zijn en aan elkaar blijven denken. Samen staan we sterk, en samen kunnen we dit aan. Graag wens ik daarom tot slot iedereen in deze lastige tijden veel veerkracht toe.

Jos Penninx

Burgemeester

woensdag 18 maart 2020

Deel dit bericht