Bestuurswisselingen bij Kunstkring Voorst

Twello- Bij de Kunstkring-Voorst hebben jl.. vrijdag twee bestuurswisselingen plaatsgevonden. Na 7 intensieve jaren waarin de Kunstkring is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 70 leden, heeft Joop de Leeuw uit Twello het voorzitterschap overgedragen aan Ton Kock uit Klarenbeek-Voorst. Gerard Witteveen uit Twello wordt na 11 jaar penningmeesterschap opgevolgd door Tom Hissink uit Deventer. Gerard laat een Stichting achter die financieel gezond is.

De nieuwe voorzitter Ton Kock heeft o.m. werkervaring als redacteur van het Limburgs Dagblad in Heerlen, hoofd van de afdeling communicatie van de gemeente Apeldoorn, en hoofd van de afdeling communicatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Den Haag. Ton over het aanvaarden van het voorzitterschap: “Ik heb vier grote passies waarvoor ik sinds mijn pensionering veel meer tijd heb dan vroeger. Schrijven van gedichten en korte verhalen. Componeren en spelen van muziek als pianist en schrijven van songteksten daarvoor. Schilderen en tekenen met allerlei materiaal en technieken. En regisseren van toneel waarvoor ik ooit een regieopleiding volgde in Arnhem. Ik denk dat de combinatie van mijn werkervaring met mijn kunstzinnige passies uitstekend zal helpen bij het voorzitterschap van de mooie vrijwilligersorganisatie die de kunstkring is.”

De nieuwe penningmeester Tom Hissink heeft accountancy gestudeerd in Zwolle. Hij was openbaar accountant in Amsterdam en Lochem, en bekleedde diverse financiële functies bij de provincie Gelderland. Momenteel is hij adviseur nazorg stortplaatsen. Tom over zijn bestuursfunctie bij de Kunstkring: “Ik heb best veel met kunst. In mijn Amsterdamse tijd heb ik veel schildercursussen gevolgd bij Stichting de Werkschuit. Die werden gegeven in de Meervaart dat toen tevens dienst deed als decor voor de Rode Hoed van Sonja Barend. Leuk mens trouwens. Nu ben ik fanatiek museumbezoeker. Ik heb de laatste week van september op de hond van mijn dochter in Amsterdam gepast en ben ik in die week naar 10 musea geweest (met mondkap). Mijn belangstelling is breed; van Rembrandt tot de Amsterdamse School (museum Het Schip).”

De beide kersverse bestuursleden zijn voornemens om hun taak met volle energie en vreugde te gaan doen.

woensdag 21 oktober

Deel dit bericht