Beukenhaag voor molen De Ooievaar

Het was bikkelen afgelopen zaterdagmorgen. Een koude oostenwind maakte, dat de winterjas geen overbodige luxe bleek te zijn en ook de muts op kon. Alle ontberingen werden getrotseerd want er was een missie; het verfraaien van ‘de tuin’ rondom de molen.

Normaliter is het op zaterdag een komen en gaan van mensen. Vers brood, diverse soorten meel van onder de eigen maalsteen, heerlijke cadeauartikelen, koffie en gezelligheid. Het is momenteel even niet mogelijk gezien de omstandigheden waarin Nederland verkeert. Maar andere tijden gaan weer aanbreken en dan kan je maar beter goed voorbereid zijn. En dus wordt er hard gewerkt, de omgeving van de molen te verfraaien.

Een beukenhaag rondom het gehele terrein, als een natuurlijke afscheiding van het terrein maar ook om de tuin van meer beplanting te voorzien. Het is een begin, want er zijn volop plannen om de aanblik én het gebruik van De Ooievaar een ware boost te geven. Er is tuinmeubilair aangeschaft om toekomstige gasten uit te nodigen wat langer te kunnen blijven. Ook binnen zal aandacht worden besteed aan een uitnodigende sfeer.

Maar zoals het vanochtend ook bleek; het zijn de vrijwilligers die het allemaal doen! Mensen die de handen uit de mouwen steken, daarvan kan je er niet gauw teveel hebben. Allerlei klusjes dienen er gedaan te worden om de molen in goede conditie te houden. Daarnaast zijn er ook mensen nodig om op zaterdag de molenwinkel te runnen, waarbij de opbrengst wordt gebruikt voor het onderhoud van de molen.

De beukenhaag kan gaan groeien, de tuinstoelen blijven nog even opgeslagen. Maar wie ook graag bij wil dragen aan alle andere klusjes, in en om de molen, is meer dan van harte welkom!

Stuur daarvoor een email aan terwoldsemolen@gmail.com

woensdag 25 maart

Deel dit bericht