Bij genoeg animo straks razendsnel internet via glasvezel in gemeente Voorst

Twello / wilp- Inwoners van en ondernemers in de gemeente Voorst (ook in Brummen en Zutphen) hebben nu de mogelijkheid supersnel internet via glasvezel aan te vragen. Voorwaarde voor de aanleg van een glasvezelnetwerk is dat minimaal 35 procent zich vóór 2 december inschrijft.

Wie dit doet, krijgt - bij voldoende animo – een gratis glasvezelaansluiting. Wie later alsnog wil instappen, betaalt 650 euro voor zijn of haar aansluiting. Grootste voordeel van internet via glasvezel is razendsnel internet en een zeer stabiele -verbinding. Als je een abonnement afsluit voor een download- en uploadsnelheid van 100 of 1000 Mbit per seconde dan krijg je die snelheid ook gegarandeerd.

Dit wordt duidelijk in de online-informatiebijeenkomst van DELTA Netwerk Fiber, die via onderstaande link is terug te kijken. De bandbreedte van het huidige netwerk komt de komende jaren in de knel, zo is de algemene verwachting. Dit netwerk is van metaal waardoor de snelheid van de internetverbinding beperkt is. Met glasvezel ben je altijd verzekerd van voldoende capaciteit ook als alle gezinsleden tegelijk online bezig zijn. Daarnaast is glasvezel veel minder storingsgevoelig.

Drie providers
Belangstellenden voor glasvezel kunnen kiezen uit drie providers: DELTA, Caiway en Online.nl. Zij beden alles-in-1-pakketten aan dus internet, televisie en bellen. De pakketprijzen zijn vergelijkbaar met de huidige van bijvoorbeeld ZIGGO en KPN. Alleen heb je bij glasvezel wel minimaal een internetsnelheid van 100 of 150 Mbit per seconde. Tegen extra betaling kan deze snelheid worden opgevoerd naar (nu) 500 Mbit of 1 Gbit. De eerste drie of zes maanden – afhankelijk per aanbieder – bedraagt de abonnementsprijs ongeveer 10 euro.

Het afsluiten van sport- en combinatiepakketten behoort bij alle drie providers tot de mogelijkheden. Ondernemers in de gemeente Voorst die glasvezel willen, kunnen voor een abonnement kiezen uit DELTA Zakelijk en Helden Van Nu.

Als de ondergrens van 35 procent wordt gehaald, verwacht DELTA Netwerk Fiber – voorheen Glasvezel Buitenaf – in het tweede Kwartaal van 2021 met de aanleg van het glasvezelnetwerk te kunnen beginnen. In het eerste kwartaal van 2022 moet de aanleg gereed zijn. Kijk voor meer informatie en/of inschrijven op gavoorglasvezel.nl.

Glasvezelactie Wilp
Belangenvereniging Wilp e.o. is ambassadeur geworden van DELTA Fiber. Samen hebben zij een actie op poten gezet waarvan zowel inwoners als verenigingen in Wilp financieel profiteren. Wilpenaren die zich aanmelden voor glasvezel bij DELTA Fiber of Caiway krijgen 25 euro terug en de belangenvereniging ontvangt per inschrijving 50 euro. Bij de jaarvergadering in 2021 kunnen leden van de belangenvereniging stemmen op hun favoriete vereniging. Hoe meer stemmen een club krijgt des te groter de ‘greep uit de pot’.

https://deltafiber.webinargeek.com/webinar/replay/i1nn3Eqsux8/

woensdag 28 oktober

Deel dit bericht