Bijzondere familie expositie in Kapel Bronkhorst, ‘VERBORGEN TALENTEN LATEN ZICH ZIEN’

Bronkhorst- Ans van Breda, schilderen Brummen, Bert de Ruiter portrettekenen Veenendaal en Bert Loman, objecten van natuurlijke materialen Voorst, behoren tot de zelfde familie. Het drietal kende elkaar al vanaf hun vroege jeugd, speelden met elkaar, zaten op dezelfde school en woonden in dezelfde straat. Niets deed toen vermoeden, dat ze zovele jaren later nog eens samen zouden exposeren. Hun talenten ontdekten ze pas vele jaren later.

Voor Ans was dat in 2003, toen zij deelnam aan een workshop schilderen in de “Verborgen Tuinen” van Bert Loman. De workshop werd gegeven door Carel Velthoen, die de jaren daarna ook haar leermeester en inspirator werd. Haar schilderijen hebben een hoog kwaliteits gehalte en zijn veelal geïnspireerd op kinderen.

Bij haar broer Bert is het portrettekenen nog veel later ontstaan. Het was in 2015 dat hij het tekenen ontdekte en vanaf dat moment was er geen houden meer aan. Het is ongelooflijk wat er in al die voorgaande jaren verborgen is gebleven. Nu is hij al jaren een geliefde en vakkundig portret tekenaar.

Bert Loman is al van jongs af aan creatief geweest, maar pas echt doorgebroken na zijn werkbare leven met zijn creativiteit, zijn tuinen en objecten.

Hun creativiteit ligt in oorsprong bij hun opa de Ruiter, hij was de enige in de familie die in zijn tijd al een verdienstelijk landschapschilder was.

Zou hij zijn creativiteit via zijn genen aan hen hebben doorgegeven? Het kan haast niet anders!!

Samen hebben ze als autodidact hun talenten op latere leeftijd, ontdekt, gekoesterd, ontwikkeld en zichtbaar gemaakt.

Het heeft hun leven verrijkt, zelfbewuster gemaakt en ze zijn daardoor anders gaan kijken.

Zij hopen dat u ook zo van hun werk geniet!

Zij heten u straks van harte welkom op de familie expositie in de Kapel te Bronkhorst.

Vrijdag 10 t/m vrijdag 16 oktober 2020, van 10.00 uur t/m 17.00 uur.

woensdag 7 oktober

Deel dit bericht