Boekpresentatie bij Bosnodig

Voorst- Op 18 maart 2023 verschijnt het boek Het helende verhaal door Wim Bonis. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Oorsprong. De presentatie vindt plaats bij Bosnodig De Riete 87 Voorst. Volgens Wim Bonis zijn de diverse crises, waar we momenteel mondiaal mee worden geconfronteerd, eigenlijk een gevolg van een veel diepere spirituele crisis. Zolang we ons blijven identificeren met ons onontwikkelde ego, voelen we ons afgescheiden van de natuur.

De spirituele crisis waar we mee te maken hebben, heeft betrekking op het achterlaten van het oude verhaal, dat ons allemaal bekend is, maar dat ook erg incompleet is. Om vervolgens naar een nieuw verhaal toe te bewegen, hetgeen inhoudt dat we ons open moeten stellen het hele verhaal te vertellen en zelfs het ons eigen moeten proberen te maken. Dit hele verhaal is ook het helende verhaal.

Wim Bonis heeft de onderhavige thematiek zo breed mogelijk uitgezet in dit boek. De crisis zit heel diep, maar hij laat zien dat het bewustzijn van de paradigmaverschuiving, die hierdoor in beweging wordt gezet, gelukkig al flink aan het groeien is.

Wim Bonis (Leiden 1957) is afgestudeerd als jurist, maar heeft altijd een grote interesse gehad in verschillende andere onderzoeksgebieden, waaronder psychologie, filosofie, geschiedenis, archeologie, antropologie, maar ook religie en spiritualiteit. Dit heeft in de loop der jaren al geleid tot enkele artikelen, blogs en eerder ook tot een boek, getiteld Het voortleven van het Godinnerfgoed, dat in 2014 in eigen beheer werd gepubliceerd in het Nederlands en later in het Engels. Wim Bonis woont met zijn Ierse partner in Leiden.

Meer informatie over de artikelen, blogs, zijn eerdere boek, en over wat de auteur in het algemeen inspireert om te schrijven, is ook te vinden op zijn website www.wimbonis.nl

Bosnodig is een voedselbos in aanleg, gevestigd aan De Riete 87 te Voorst

Het is een natuurlijk bos met een grote diversiteit aan meerjarige soorten, waarvan de vruchten en zaden de mens als voedsel dienen. Het doel is om een kerngezonde biotoop te creëren die ecologisch zo goed in balans is, dat nauwelijks onderhoud nodig is om een flinke productie van voedsel te garanderen.

Daarnaast heeft het voedselbos een educatieve en recreatieve functie. We hebben verschillende lesprogramma’s ontwikkeld voor kinderen. Ook biedt Bosnodig voor organisaties de mogelijkheid om te vergaderen op een inspirerende locatie.

woensdag 15 maart 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws