Carnavalsoptocht op laatste moment afgelast

WILP-ACHTERHOEK- Enorme teleurstelling bij zowel de organisatie als ook bij het grote aantal deelnemers. Iedereen was er klaar voor, maanden was er gewerkt aan de praalwagens en hadden Pampus en de Lollebroek de draaiboeken klaar voor de 47e editie van de grote carnavalsoptocht. Wie de weersverwachtingen een beetje had gevold, was er al bang voor. Zondagochtend viel de beslissing om te annuleren. Een moeilijke beslissing die men moest nemen. ``De regen was nog niet de belangrijkste reden om het niet door te laten gaan, het was met name de voorspelde wind. Windstoten tot ruim 90 kilometer per uur geeft veel risico`s. De optocht komt ook langs enkele open plekken, hier zou de wind vrij spel hebben. De veiligheid voor de deelnemers en bezoekers kan hierdoor niet worden gegarandeerd,`` aldus Ronald Pol van de organisatie. Het was uiteindelijk burgemeester Penninx die het besluit nam. De Lollebroek en Pampus staan achter dit besluit. De feesten zondag in de grote tent in Wilp-Achterhoek gingen uiteraard wel door en hier ging het dak er bijna af. Niet vanwege de wind, maar door de feestende menigte.

Optocht Klarenbeek

De carnavalsoptocht in Klarenbeek ging ondanks de harde wind zaterdag wel door. Om halféén vertrok de stoet vanaf de Hoofdweg ter hoogte van het NS-station. Behalve veel deelnemers uit de gemeente Voorst reden er ook praalwagens mee van carnavalsverenigingen uit Apeldoorn. De wagenbouwers hadden zich laten inspireren door diverse actuele thema`s. Van Chateau Weiland tot Stikstofzuiger en van Heel Holland Kakt tot de Vikingen, het kwam allemaal bont gekleurd voorbij. Het publiek langs de route bekeek het allemaal en danste zo nu en dan mee met de deelnemers. Dit jaar waren er 88 acts te bewonderen, verdeeld in kleine en grote loopgroepen en kleine en grote wagens. Vanaf de wagens klonk de gepaste muziek. De volumeknoppen op stand tien en maar hossen en springen. Carnavalsvereniging De Neutenkrakers organiseerde het kleurrijke spektakel.

Uitslagen

De jury had de moeilijke taak om alle deelnemende acts te beoordelen. Hierbij werden de punten verdeeld in de diverse categorieën.

Grote wagens:
1. CV de Slaapfluiters 249.
2. CV Klabatse 234.
3. CV Ut ken nie gekker 230.

Kleine wagens:
1. CV Bussloo & Co 235.
2.De Flauwe Grap 234.
3. CV De Beunkeet 2.0 224,5.

Grote Loopgroep:
1. CV Hooiland 238.
2. CV Laat Maar Lopen 232,5.
3. CV Tietzat 226,5.

Kleine Loopgroep:
1. CV de Lollypops 240.
2.CV de Hoedjes 228,5.
3. CV Op `t Randje 213.

Jeugd groot:
1. CV Koekenbakkers 223.
2. CV Confettiknallers 217.
3. CV Lollebroek jeugd 216.

Er kwam veel moois voorbij tijdens de carnavalsoptocht in Klarenbeek.

woensdag 26 februari

Deel dit bericht