College/Lezing over James Whistler, John Singer Sargent en William Bouguereau in Galerie ‘De Statenh

Twello- Zondag 26 maart a.s. is er in Galerie 'De Statenhoed' in Twello een lezing over de schildertechnieken van de Amerikaanse schilder James McNeil Whistler, de Brit John Singer Sargent en de Fransman William Bouguereau.

In de derde en laatste van deze 3 apart van elkaar te volgen lezingen wordt dieper ingegaan op schilderprocessen van drie van de in deze serie ‘colleges’ behandelde 7 meest beroemde schilders ter wereld.

In de derde aflevering van deze door de Kunstkring Voorst aangeworven bijzondere serie, worden James McNeil Whistler, de Brit John Singer Sargent en de Fransman Bouguereau met betrekking tot hun schildertechnieken naast elkaar neergezet. Welke stappen maakten zij bij het opzetten van hun schilderijen? Welke methodiek gebruikten zij? Hoe komt het dat hun schilderijen in stijl en penseelvoering zoveel van elkaar verschillen?

In deze serie zet Peter van der Woude de geheimen achter hun schildermethoden in begrijpelijke stappen uiteen. Tegelijk krijgt u een stukje kunstgeschiedenis mee over de perioden waarin deze kunstenaars leefden.

Deze serie lezingen werd in januari en februari voorafgegaan door Jan van Eyck vs. Titiaan en Rembrandt van Rijn vs. William Turner.

Aanstaande zondag 26 maart, volgt deel 3: de Britse schilder James Whistler, de Amerikaan John Singer Sargent en de Fransman William Bouguereau.

Zondag 26 maart a.s.:

College/lezingen ‘Oil Painting processes of the masters’, deel 3: Whistler - Sargent - Bouguereau

Galerie ‘De Statenhoed’, Dorpsstraat 11a, Twello

Presentatie: Peter van der Woude

Start: 14.30 (inloop vanaf 14.00)

Kosten: 7,50 p.p., Kunstkringleden en -vrienden reductie

woensdag 22 maart 2023

Deel dit bericht