Comité van Aanbeveling Samen sterk voor ‘Behoud Muziektent Terwolde’

Terwolde- De muziektent van Terwolde. Al meer dan 65 jaar verwelkomt ze een ieder in de dorpskern van het dorp. Ze is door de jaren heen verouderd en raakt steeds meer in verval. Een grote renovatie is hard nodig. Diverse verenigingen maken zich samen sterk om dit te realiseren.

Kerkdiensten, concerten, musicals en volksfeesten. Zomaar een kleine greep uit de vele activiteiten waarbij de muziektent de afgelopen jaren het middelpunt was. Maar ook speelplek voor de jeugd, sportplaats en schuilplek voor de regen horen bij deze rijke historie. Een bijzonder en uniek bouwwerk met een verleden én een toekomst!

Projectgroep Behoud Muziektent Terwolde

Om de grote renovatie te kunnen realiseren is de projectgroep ‘Behoud Muziektent Terwolde’ in het leven geroepen. Met verschillende acties hoopt deze projectgroep gelden te genereren voor de renovatie. De muziektent is van Terwolde, van en voor iedereen. En dat moet worden uitgedragen!

Comité van Aanbeveling

Een breed draagvlak vanuit de gemeenschap is onmisbaar en daarvoor is het Comité van Aanbeveling in het leven geroepen. Een samenstelling van verenigingen uit Terwolde welke de acties ondersteunen. Het comité bestaat uit afgevaardigden van Zangvereniging Eendracht, Dorpsbelangen, Dorpscontactpersoon, Oranjecomité, Stichting Volksvermaak, de ondernemersvereniging, SV Terwolde, muziekvereniging Ons Genoegen en projectgroep ‘Behoud Muziektent Terwolde’. Samen maken zij zich sterk voor het behoud van dit stuk erfgoed. Dat doen ze door alle acties onder de aandacht brengen van hun achterban, het belang van de broodnodige renovatie naar buiten toe uit te dragen en door zelf verschillende acties te realiseren om gelden te genereren.

Molendiner

Het Molendiner is de eerst volgende actie die op de agenda staat van ‘Behoud Muziektent Terwolde’. Op 22 juni kan men exclusief dineren tijdens het molendiner of meedoen aan de (gezins-)barbecue. Het terrein van molen De Ooievaar is voor één avond het podium voor muziek, eten en gezelligheid. In de molen kan de bezoeker een stoel reserveren voor een 3-gangen diner met allerlei exclusieve proeverijen en lokale producten. Op het terrein van de molen is er een barbecue voor de echte vleesliefhebbers. Dit alles met een muzikale omlijsting tijdens het Molenconcert door Muziekvereniging Ons Genoegen.

Meer info over de acties vind u op www.onsgenoegenterwolde.nl en op de Facebookpagina van Ons Genoegen. Wilt u ook uw bijdrage leveren aan het behoud van de muziektent? Dit kan door Steentjes Ambassadeur te worden (zie site) of door een bijdrage te storten op NL54RABO0330781790 t.n.v. Ons Genoegen.

woensdag 24 april

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws