Conciërge Cees hangt gieter aan de wilgen

Twello- Conciërge Cees van Beek van Zone.college Twello heeft na 11 jaar ‘de gieter’ aan de wilgen gehangen. Hij gaat met welverdiend pensioen.

“Ceesie”, zoals de leerlingen hem vaak noemden, is geboren en getogen in Wilp, maar woont inmiddels in Twello. Elke werkdag ging hij op de fiets naar het schoolgebouw aan de Meester Zwiersweg. Een locatie waar hij al veel langer dan alleen de afgelopen 11 jaren komt. Cees heeft namelijk de opleiding als ‘tuinman’ gevolgd op de Lagere Land- en Tuinbouwschool aan de IJsbaanweg toen de heer P. A. van Zorge daar directeur was. Toen Cees leerling was op de LLTS werd er een nieuw schoolpand gebouwd aan de Meester Zwiersweg en heeft hij in het nieuwe gebouw lessen gevolgd en de naamswijziging van LLTS naar LAS (hoveniersvakschool) meegemaakt.

Na zijn opleiding heeft hij bij diverse bedrijven gewerkt. Cees is toen benaderd door AOC of hij op zijn oude school wou komen werken en die uitdaging is hij met zijn 10 groene vingers natuurlijk aangegaan. In 2011 werd het oude schoolbouw gesloopt en in 2013 maakte hij voor de 2e keer de opening mee van weer een nieuw gebouw op dezelfde locatie, deze keer niet als leerling, maar als werknemer. Ook maakte hij in 2018 voor de 2e keer een naamswijziging mee, van AOC Oost naar Zone.college. Naast het verzorgen van de schooltuin en alle planten in het schoolgebouw, stond vooral het contact met de leerlingen centraal. ’s Morgens de leerlingen welkom heten bij de fietsenstalling, tussendoor in de wandelgangen een gesprekje of een high-five, surveilleren in de pauzes en een ‘tot morgen’ aan het eind van de schooldag. Bij open dagen en diploma-uitreikingen was Cees de vaste ‘verkeer- en parkeer’-begeleider en stond hij in zijn gele hesje buiten op straat. Soms in de kou of stromende regen, maar vaak met zijn typerende zonnebril. Ook bij de tentoonstelling van de mbo-opleiding bloem in de Lebuïnuskerk in Deventer was Cees van de partij om te helpen, naar eigen zeggen één van de mooiste herinneringen uit zijn carrière. En nog iets waar hij veel plezier aan beleefd heeft, was het assisteren bij het maken van kerstbakjes waar jaarlijks duizenden leerlingen van basisscholen uit Apeldoorn, Deventer, Twello en omstreken aan meedoen.

Wie Cees kent weet dat hij bescheiden is en daarom heeft hij ook geen groot afscheid gehouden. Wèl heeft hij alle leerlingen die nog op school waren persoonlijk getrakteerd. Ruim 700 zakjes chips heeft hij de klassen rondgebracht. Daarnaast heeft hij al zijn collega’s, hoe kan het ook anders, een lavendel-plantje geschonken. “Ceesie bedankt!”

woensdag 24 juni

Deel dit bericht