Cursus ‘Betrokken Omgeving’ weer van start

Twello- Hoe houd je een gezonde balans tussen jezelf en de ander? Dat is de centrale vraag in deze 4-delige (gratis) cursus voor mantelzorgers. Volgende maand gaat deze weer van start in Twello en aanmelden is nog mogelijk.

Mantelzorgers verlenen zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. “Een goede balans tussen draaglast en draagkracht is van groot belang, zodat de mantelzorger ‘op de been blijft’” aldus Annet Reimert. Als Consulent Mantelzorg merkt Annet dat mantelzorgers regelmatig te veel hooi op hun vork nemen, wat kan leiden tot fysieke en/of psychische klachten.

Om de mantelzorgers te ondersteunen organiseert Mens en Welzijn Voorst, in samenwerking met Impluz, de cursus ‘Betrokken Omgeving’ voor de inwoners van de gemeente Voorst. Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden. Aanmelden is wel noodzakelijk.

De cursus Betrokken Omgeving geeft handvatten aan mantelzorgers om een goed evenwicht te vinden tussen zorgen voor zichzelf en zorgen voor de naaste. De cursus start op maandag 14 september van 19.00 uur tot 21.00 uur en bestaat uit 4 bijeenkomsten (14. 21, 28 september en 5 oktober 2020) en vindt plaats in Twello.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Annet Reimert via telefoonnummer 06-49019968. Of mail naar a.reimert@mensenwelzijn.nl

woensdag 12 augustus

Deel dit bericht