Cursus ‘Mantelzorger in Balans’ weer van start

TWELLO- ‘Hoe houd je een gezonde balans tussen jezelf en de ander?’ Het is een vraag waar veel mantelzorgers mee worstelen. Om de mantelzorgers in de gemeente Voorst te ondersteunen organiseert Mens en Welzijn Voorst, in samenwerking met Impluz, een nieuwe cursus ‘Mantelzorger in Balans’. Aanmelden is gratis en per direct mogelijk.

“Mantelzorgers verlenen zorg en bieden ondersteuning omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Het komt regelmatig voor dat mantelzorgers daarbij teveel hooi op hun vork nemen, wat kan leiden tot fysieke en/of psychische klachten”, vertelt Annet Reimert. Als consulent Mantelzorg bij Mens en Welzijn Voorst weet Annet dat je pas goed voor een ander kunt zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. “Een goede balans tussen draaglast en draagkracht is van groot belang, zodat de mantelzorger op de been blijft”.

De cursus ‘Mantelzorger in Balans’ geeft handvatten aan mantelzorgers om een goed evenwicht te vinden tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor de naaste. De cursus start op maandagavond 19 september van 19.00 uur tot 21.00 uur en bestaat uit 4 bijeenkomsten. De overige bijeenkomsten zijn eveneens op maandagavond, namelijk 26 september en 3 & 10 oktober 2022. Allen vinden ze plaats in Twello. Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden.

Mensen die vragen hebben of geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Annet Reimert via 06-49019968 of mailen naar a.reimert@mensenwelzijn.nl. Graag aanmelden voor 16 augustus 2022.

woensdag 3 augustus 2022

Deel dit bericht