Cursus reanimatie met AED aan baby’s, kinderen en volwassenen

Twello- Op donderdag 8 oktober start het eerste deel van de cursus reanimatie aan baby’s, kinderen en volwassenen in de Bibliotheek Twello. In deze tweedaagse cursus van zes uur leer je reanimeren en om te gaan met de AED. De reanimatie van baby’s en kinderen vraagt speciale aandacht. Er is immers verschil in grootte en bouw ten opzichte van een volwassene.

Tijdens deze cursus leer je precies hoe je moet handelen bij een plotselinge hartstilstand. Je oefent onder begeleiding van een Rode Kruis EHBO-instructeur op een reanimatie-pop (baby, kind en volwassene). Je leert niet alleen een kind, maar ook een volwassene in veiligheid te brengen. En ook de toestand van een slachtoffer te beoordelen, zijn bewustzijn te controleren en de ademhaling te beoordelen. Vervolgens wordt uitgelegd hoe de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen aan een baby, kind en volwassene bij hartstilstand.

Bij goed gevolg van de hele cursus ontvang je een erkend Rode Kruis certificaat dat twee jaar geldig is.

Vergoeding van EHBO-cursussen door jouw zorgverzekeraar (2020)

EHBO-cursussen van het Rode Kruis kunnen tot wel 100% door zorgverzekeraars worden vergoed, omdat zij het belang van preventie - ‘voorkomen is beter dan genezen’ - inzien. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er zijn afgesloten.

Praktische informatie
Deel 1 van de cursus wordt gegeven op 8 oktober van 19.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek in Twello. Deel 2 van de cursus wordt gegeven op donderdag 15 oktober van 19.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek in Twello. De totale kosten zijn: €85,-.

Reserveer snel via: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl

woensdag 23 september

Deel dit bericht