Dagbesteding ouderen verhuist naar Klein Twello

Twello- Vorige week is één van de drie dagbestedingslocaties van Mens en Welzijn Voorst verhuisd naar een nieuwe ruimte in ‘Klein Twello’. Vele deelnemers, familie, belangstellende én de burgemeester kwamen een kijkje nemen. “Een geslaagde en feestelijke middag” aldus Sonja Breuer, activeringscoach bij de welzijnsorganisatie.

Sinds vijf jaar bood Mens en Welzijn Voorst dagbesteding aan binnen verzorgingstehuis ‘het Grotenhuis’ in Twello. Sonja vertelt erg blij te zijn met het nieuwe onderkomen: “De vorige locatie was erg gezellig maar de beschikbare ruimte beperkte ons ook. Hier in ‘Klein Twello’ gaan we er qua ruimte enorm op vooruit. Het geheel moet nog wat extra aangekleed worden, maar daar wordt aan gewerkt. Zo missen we bijvoorbeeld nog gordijnen. Ik verwacht dat de ouderen zich snel thuis zullen voelen hier.”

Roel Terwijn, directeur van Mens en Welzijn, refereerde in zijn toespraak aan de nieuwe mogelijkheden die de ruimte en het gebouw bieden. ‘Klein Twello’ is volgens hem getransformeerd tot een buurtgebouw waarin verschillende maatschappelijke organisaties, samen met de buurt, een nieuw sociaal hart gaan laten kloppen. “Ik kijk hier met veel plezier naar uit en ben ervan overtuigd dat we in Klein Twello de komende jaren een basis hebben gevonden waarop we ons mooie werk voort kunnen zetten” aldus Roel.

Natuurlijk kwamen de andere organisaties, gehuisvest in Klein Twello, een kijkje nemen in de nieuwe dagbestedingsruimte. Zij werden vergezeld door familieleden van de cliënten en andere belangstellenden. Aan het eind van de middag kwam burgemeester Jos Penninx ook nog even polshoogte nemen. Zijn bezoek kwam onverwachts maar werd zeer op prijs gesteld.

Voor vragen over de dagbesteding van Mens en Welzijn Voorst kan men contact opnemen met Sonja Breuer via s.breuer@mensenwelzijn.nl of telefonisch: 0571-287754. Voorlopig wordt er dagbesteding geboden op maandag en woensdag in ‘Klein Twello’. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om een kijkje te komen nemen, ook zonder afspraak.

woensdag 17 april

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws