Daniël de Brouwerschool straalt bij de IJsselloop

Twello- Op 14 april hebben de leerlingen van de Daniël de Brouwerschool deelgenomen aan de IJsselloop. Negen leerlingen zijn ‘s ochtends gestart voor de G-loop, een 1 kilometerloop. Deze loop wordt, speciaal sinds vorig jaar, voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking georganiseerd.

Ze hebben allemaal de eindstreep gehaald.
De vakleerkrachten Bewegingsonderwijs van de school: “Tijdens de gymlessen doen we duurloop-trainingen en stimuleren we de leerlingen thuis ook te trainen. Het is ze gelukt om hun familieleden ook enthousiast te maken hiervoor. Bij de 1 kilometerloop hebben er veel ouders en teamleden met hun dochter of zoon meegelopen. Geweldig!”

Op de Daniël de Brouwerschool, een school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen in Wilp, tevens Gezonde School, wordt veel aandacht besteed aan bewegen in de vorm van gymlessen, zwemlessen, buitenspel en het stimuleren van sportactiviteiten in de vrije tijd. Wanneer zich een sportieve activiteit in de regio voordoet waar de leerlingen aan kunnen deelnemen, wordt daar met enthousiasme op ingehaakt. Zoals nu de IJSSELLOOP in Deventer. De organisatie van de IJsselloop zorgt ervoor dat de leerlingen zich rustig kunnen voorbereiden, het is erg goed geregeld. Het zou fantastisch zijn om volgend jaar met nog meer leerlingen deel te nemen.

woensdag 17 april 2024

Deel dit bericht