De 4! Van Klarenbeek klaar voor de laatste etappe.

Klarenbeek- Belangstellenden kunnen nog steeds meewandelen met de laatste etappe van de 4! Van Klarenbeek. Intussen zijn op de 3 voorafgaande zondagen fantastische routes gewandeld in de mooie omgeving van Klarenbeek. Door de deelnemers wordt zeer positief gereageerd op de mooie routes waarbij verschillende keren de opmerking werd gemaakt: Het was zo dicht bij en ik was er nog nooit geweest. Een ontdekkingsreis in je eigen omgeving.

De vierde etappe gaat als volgt. Na het vertrek lopen we al snel door de nieuwe nieuwbouwwijk van Klarenbeek: De Grote Wetering. In 5 jaar tijd en in drie fases zijn alle 90 woningen in deze wijk inmiddels verkocht. Let op de verschillende architecturen; het is een mooie wijk geworden! Daarna lopen we bij het informatiebord over het Grenspalenpad de Henkenburgweg op, waarna we via de Goorweg de spoorlijn oversteken en bij een wel zéér bijzonder bouwwerk uitkomen: de vleermuizentoren van Martin Brascamp. Daar is indertijd jarenlang veel gedoe over geweest met de gemeente Voorst; wat uiteindelijk bij de Raad van State is uitgevochten: de vleermuizentoren mocht blijven staan. En de huisvesting wordt door de grootoorvleermuizen zéér gewaardeerd.

We bevinden ons inmiddels op het ‘Poelenpad’; een initiatief van een paar buurtbewoners. Dit pad is 4km lang en waar we via een mooi slingerend paadje door al het groen over het erf van Het Broeckse Hof lopen. Aan het eind van het erf komen we langs de grafstenen van de vorige bewoners; bijzonder dat zij op hun eigen erf zijn begraven. Via weilanden; het Struikenveen (wie kent dat?) en de Hoofdweg komen we uit bij station Klarenbeek.

Dit station heeft Klarenbeek te danken aan de familie Krepel, doordat zij hout per spoor wilden vervoeren. Daarvoor was een paardenspoorweg van 1,5km nodig als aftakking van de spoorlijn Apeldoorn-Zutphen naar de houtzagerij. In korte tijd had de familie Krepel aangetoond dat de aftakking rendabel was en dus werd er in 1882 een station gebouwd.

Bij het station staat de rustpost van PLUS Imanse opgesteld, waarna we over het traject van het paardenspoor terug lopen. Het voormalige spoor is nu door bos omringd en de laatste jaren voelen kabouters zich daar prima thuis. Maar ook zij ontkomen niet aan onze tegenwoordige ontberingen; want in het kabouterbos heerst ook Corona! Dus graag hier ook anderhalve meter afstand houden tot de kabouters svp! Na het kabouterbos gaat de route via restaurant Pijnappel terug naar het MFC.

Aanmelden voor deelname en verdere informatie op www.scklarenbeek.nl/de4vanklarenbeek.

Voor vragen kennedymars@scklarenbeek.nl

woensdag 9 september

Deel dit bericht