De Dissonanten on Tour

Voorst- De Dissonanten, een nieuw koor in de regio, had haar première afgelopen zaterdag 25 juni. Tijdens de open dag op zorgboerderij Hof Noord Empe te Voorst en tijdens een kampeerweekend op zorgboerderij Buitenplaats te Klarenbeek. Beide optredens waren een groot succes. Mede dankzij het stralend mooie weer en de vrolijke stemming van de zangers. Het koor heeft de ambitie om met zekere regelmaat op te treden voor publiek. Men kon genieten van nummers van Abba, Kean, Cindy Lauper en Elvis Presley.

Tijdens het optreden kreeg de dirigent steun van een jonge knul uit het publiek. Hij sloeg spontaan een arm om de dirigent heen die hem rustig zijn gang liet gaan. Zo ontstond een spontaan een unieke samenwerking tussen de dirigent en deze jongen die de dag van zijn leven had. Het koor de Dissonanten is nog geen 4 maanden oud en dankt haar naam aan haar eigen klank. In de nummers die gezongen worden wordt dissonantie gebruikt om daarna de klanken weer harmonieus te laten samenkomen. Dissonant “Een samenklank waarvan de tonen veel wrijving geven (onrustig, spannend) bestaat uit twee of meer tonen” De arrangementen worden door dirigent Andor Boddeke (singer songwriter) gemaakt en passen daarom goed bij de stempartijen. Het volgende optreden is tijdens de eindpresentatie van de projectweek van het Muzecollectief. Coehoornsingel 1 in Zutphen. “Er was eens….”, het thema van de projectweek waar prachtige sprookjes muzikaal werden verbeeld met speciaal voor dit project samengestelde ensembles en bands. Er zijn twee voorstellingen op zaterdag 9 juli: om 14.00 uur en om 19.00 uur.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit nieuwe koor met haar eigen klank? Vind je het leuk om ook nummers van oa Elton John en Stevie Wonder te zingen? Kom dan eens een kijkje nemen. Vanaf 1 september wordt iedere woensdag (19.30-21.30) gezongen in het Dorpshuis te Voorst. Het koor heeft de ambitie meerdere optredens per jaar te verzorgen. Contact: 06-16292058 of dedissonanten@gmail.com

woensdag 29 juni 2022

Deel dit bericht