De Grutter Slapen & Wonen krijgt buren!

Bedrijvigheid alom aan de Twelloseweg 79 in Terwolde. Het statige historische pand, waarbij de voorzijde al enkele jaren leegstaat, krijgt een nieuwe zeer eigentijdse en functionele bestemming. De werkzaamheden zijn nog in volle gang met het streven, de deuren op 1 oktober dit jaar te openen. Het pand herbergt dan meerdere kleinschalige kantoren en vele flex- en flitswerkplekken. Hoewel er nog werkzaamheden plaatsvinden, kunnen potentiële huurders zich al melden en inschrijven.

“Het is hier prima werken in mijn prachtige zaak, maar ’t is wel een beetje stil.” Richard de Grutter, eigenaar van de sinds jaar en dag in het pand gevestigde speciaalzaak, is blij met de komst van de buren. Zijn zaak was altijd aan de voorzijde gevestigd en toen er aan de achterkant ruimte vrij kwam, verhuisde hij het bedrijf intern. “Alles gelijkvloers, overzichtelijk en aansluitend op het magazijn wat voor mij veel gemakkelijker is” aldus Richard. Een deur vormt nu de afscheiding tussen zijn onderneming en het aanstaande bruisende kantoorleven. “Die deur gaat wat mij betreft straks open, zodat we bij elkaar op de koffie kunnen en een praatje maken!”

De Grutter Slapen & Wonen is een begrip in de wijde omgeving en velen weten de ruim opgezette winkel te vinden. Waar voorheen personeel en bezoekers van een eveneens gevestigde kledingzaak extra leven in de brouwerij brachten, wordt die reuring nu toch wel gemist. “We hebben overwogen om de keuken in de zaak als ontmoetingsplek in te richten, zodat ook de kantoorgebruikers hier kunnen aanschuiven.” Het zegt alles over de wijze, waarop de buren straks met elkaar om zullen gaan.

Het pand was vroeger een melkfabriek en omdat het dorpshuis van Terwolde, gevestigd in de oude school de naam d’Olde Schole heeft gekregen, is die lijn voortgezet en draagt het nieuw in te richten pand de naam d’Olde Melkfabriek. De eerste ‘buren’ hebben zich inmiddels gemeld als huurder én zijn al bij Richard op de koffie geweest. Overigens kan je straks ook je eigen koffie halen in d’Olde Melkfabriek, het is een standaard faciliteit voor de gebruikers. Kan je de buurman of buurvrouw uitnodigen én Richard natuurlijk!

Wie meer wil weten over het project d’Olde Melkfabriek, kan een kijkje nemen op site https://doldemelkfabriek.nl/ . Weliswaar wordt er nog hard gewerkt om het pand tijdig op te leveren, maar op de site staat al een impressie. Tevens zullen er regelmatig updates met foto’s worden geplaatst. Mensen die interesse hebben om te huren, kunnen vanaf september ook een afspraak plannen voor bezichtiging van het pand.

woensdag 12 augustus

Deel dit bericht