De rood-wit-blauwe vlag kan weer uit

Terwolde- Koningsdag op 27 april, Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei versterken jaarlijks de onderlinge verbondenheid. Daaraan dragen wij als Stichting Oranje Comité Terwolde graag ons steentje bij. Dit jaar kunnen we niet op de traditionele wijze onze jaarlijkse activiteiten vieren en gedenken, maar we willen toch graag iets van ons laten horen.

​Koningsdag:

Koningsdag werd normaliter gevierd bij de muziektent. Opening met een Aubade, vervolgd door een Kidsrun, in de middag een fietstocht en de Terwolse Games. Dit alles omlijst met een hapje en een drankje en een gezellige muziekje. Dit jaar doen we het een beetje anders: wij bieden u een Koningsroute aan welke u op eigen gelegenheid kunt fietsen of wandelen, de route is ongeveer 25 km.

Dodenherdenking

Ieder jaar gedenken we op de algemene begraafplaats aan de Twelloseweg in Terwolde op 4 mei de gevallenen. Dit gebeurt normaliter in samenwerking met de kinderen uit groep 8 van basisschool “de Bongerd” en de muziekvereniging “Ons Genoegen”. Aan het begin van de begraafplaats zal een krans gelegd worden, op de graven van de gevallenen worden bloemen gelegd. Dit jaar zal dit in aangepaste vorm plaatsvinden.

Bevrijdingsdag

Vorig jaar was het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd was. Een groep enthousiaste vrijwilligers uit Terwolde waren al ver met de organisatie om van 5 mei 2020 een bijzondere dag te maken. Indrukwekkende verhalen waren opgehaald. We hebben besloten om deze verhalen te bundelen in een boekje. Gekoppeld aan deze verhalen hebben we een fietstocht uitgezet.

Oproep

Ons bestuur is afgeslankt tot het huidige aantal van drie personen. We zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden die in de toekomst ons Comité willen versterken. Koningsdag willen we blijven vieren. Op 4 mei om 20.00 uur worden in het hele land twee minuten stilte in acht genomen, ook in Terwolde willen we blijven herdenken. Mocht u interesse hebben in de Koningsroute of de verhalen uit Terwolde 1940-1945 stuur dan een mailtje naar; janet.hietbrink@upcmail.nl. Wanneer u interesse heeft in een bestuursfunctie kunt ook een mailtje sturen naar bovenstaand mailadres.

woensdag 21 april 2021

Deel dit bericht