De vijfkoppige grote broer

Gemeente Voorst- Afgelopen week bracht onze driekoppige raadsfractie van CDA Voorst een bezoek aan de CDA Tweede Kamer fractie in het oude ministerie van Buitenlandse Zaken. Het bijna even grote team van Voorst, bestaande uit Jan Wessels, Theo Timmermans en mijzelf, werd hartelijk door Harmen Krul, Inge van Dijk, Eline Vedder, Derk Boswijk en Henri Bontenbal begroet tijdens de lopende fractievergadering. De gastvrije ontvangst en de enthousiaste gesprekken zouden zorgen voor een inspirerende middag.

Het bezoek begon met het bijwonen van de fractievergadering, waarin actuele politieke onderwerpen werden besproken, tevens als voorbereiding op het vragenuurtje in de Kamer, later die dag. Na afloop van de vergadering hielpen we Henri huiselijk met het afruimen van de kopjes en was er tijdens een gezellige lunch volop tijd om elkaar beter te leren kennen en hier en daar de diepte van het gesprek op te zoeken. In een informele setting werden ervaringen gedeeld. Er werden onder andere regionale en nationale kwesties als landbouw, duurzaamheid, woningbouw en de lokale infrastructuur besproken. Verder werden de banden tussen de lokale en landelijke fractie aangehaald.

Het bezoek van Team Voorst aan ‘Team Henri’ was een groot succes. De uitwisseling van ideeën en telefoonnummers heeft beide fracties verrijkt en de samenwerking binnen de partij en ons gedachtegoed verder versterkt. Het was een dag vol openheid en prettige gesprekken. Hierdoor is de afstand tussen CDA Voorst en Den Haag tot een minimum verkleind en komt dit de politieke toekomst van Voorst en het CDA alleen maar ten goede. Mooi om te mogen ervaren dat het CDA zo laagdrempelig en open is!

Deze dag heeft ons laten zien dat de interesse vanuit de landelijke politiek in onze kleine gemeente Voorst groot, gemeend en nuttig is. Onze gezamenlijke fracties blijven bouwen aan de toekomst en het goede contact tussen onze afdelingen, met alle vertrouwen in onze vijfkoppige grote broer in Den Haag.

Jürgen Wolff van Wülfing

Fractievoorzitter CDA Voorst

Logo CDA erbij

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht