Deventer Jeugdmusical dit jaar wél weer in de Schouwburg!

Deventer- De Deventer Jeugdmusical speelt 19 juni twee maal de magische voorstelling “De Wiz” na een stormachtige jaar. Zaterdag 19 juni is er een matinee- én een avondvoorstelling in de Deventer Schouwburg. Weliswaar met beperkt aantal plaatsen maar ’s avonds is ook er een livestream verbinding! Het is dus voor iedereen te zien!

​De spelers nemen je mee naar het land van Oz! Met een matinee én een avondvoorstelling! De afgelopen anderhalf jaar is het voor alle deelnemers en medewerkers een bijzondere reis geweest. Stormachtig. Vorig jaar ging de voorstelling niet door. De spelers konden niet meer wekelijks oefenen. Na verloop van tijd zijn de repetities op onmogelijke wijze tóch weer opgepakt. En wel online!

Online oefenen om offline te spelen…

Stel je voor: theater maken achter een schermpje. Onnatuurlijk, maar met enorme creativiteit en doorzettingskracht van het artistieke team toch gelukt! Uiteraard werden zij hierin gesteund door bestuur, vele vrijwilligers en belangstellenden. Zo heeft de spelersgroep deze stormachtige periode redelijk doorstaan. Daar is moed, verstand en hart voor de zaak voor nodig. En zo werd het thema van de musical ineens realiteit in ieders eigen, dagelijks bestaan.

Hoe het land van Oz werkelijkheid werd…

Iedereen werd door de situatie met corona in meer of mindere mate gedwongen om naar zichzelf te kijken. Hoe ga je om met tegenslag en hoe vervolg je je eigen weg? Met wie loop je mee? Van wie krijg je vertrouwen om die stappen te nemen die je moet zetten om vooruit te komen? Wie biedt je hulp en van wie krijg je die? De kostuumgroep, de decorgroep, het productie- en artistiek team, de spelers, het bestuur, allemaal hebben ze naast het afwachten ook veel moeten schakelen. Stappen werden zowel voor- als achteruit gezet. Onzekere keuzes moesten worden gemaakt. Het is bewonderingswaardig dat alle betrokken DJM’ers moed, verstand en hart hebben gebruikt om deze uitvoering tot stand te kunnen brengen. En het goede nieuws is: er staat weer een dijk van een musical van de DJM klaar!

Kijk je mee met de livestream!?

Of je nu live aanwezig bent of meekijkt via de ‘livestream’. Wees er zaterdag 19 juni bij! De musical dit jaar vertelt het verhaal van Dorothy. Zij wordt door een bijzondere storm van huis geblazen en komt samen met haar hondje Toto terecht in het wonderlijke land van OZ. Dolgraag wil ze natuurlijk naar huis! Maar waar moet ze heen? Ze moet de gele weg volgen om naar de Wizard of Oz te gaan. Die kan haar helpen om weer thuis te komen.

Zoals je vast weet ontmoet ze onderweg een Vogelverschrikker zonder brein, een Blikkenman zonder hart en een Leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder in de hoop om huis, hart, verstand, moed en bovenal zichzelf te vinden. Komt Dorothy ooit weer thuis? Kom erachter door het kijken van de musical op 19 juni aanstaande.

Gemaakt door?

De regie is in handen van Marike Vijver. De choreografie is gemaakt door Wendel Brandsma en de zang- en stembegeleiding komt van Diet Gerritsen. Daarnaast zijn veel vrijwilligers actief die samen de Deventer Jeugdmusical (DJM) zo’n succesvolle vereniging maken. Kijk maar eens op de website deventerjeugdmusical.nl Of misschien doe je komend seizoen ook wel mee!?

Kaarten kopen?

Kaartjes kopen voor de voorstelling en/of livestream kan je doen via de Deventer Schouwburg (deventerschouwburg.nl). Doordat de ontwikkelingen rondom covid en toegestane hoeveelheid publiek nog te veel wisselen zijn er voor de voorstellingen in de schouwburg zeer beperkte plaatsen beschikbaar. Maar de livestream is dus voor iedereen te volgen! Actuele informatie is te vinden via de website van de DJM en de Deventer Schouwburg.

woensdag 9 juni 2021

Deel dit bericht