DIPLOMA UITREIKING VELUWS COLLEGE TWELLO

Twello- De examenkandidaten van het Veluws College Twello ontvingen donderdag 4 juli jl. hun diploma tijdens een feestelijke avond op school. In een volle aula genoten ze van toespraken, verhalen over grappen en grollen van leerlingen en een docentencabaret. Vele familieleden en vrienden kwamen naar school om deze feestelijke gebeurtenis luister bij te zetten. Het zat tot de nok toe vol en het werd een prachtige avond.

Onder luid applaus kwamen de geslaagden de trappen af; een ware zegetocht van boven naar beneden, toegejuicht door vrienden en familieleden. Het was meteen feest in de school. De directeur van het Veluws College Twello, Piet Oosting, vergrootte de feestvreugde door even stil te staan bij het bijzondere karakter van het diploma. De laatste lichting leerlingen die in coronatijd de school binnen kwam stappen, verliet het gebouw nu met een welverdiend diploma. In zijn welkomsspeech refereerde Oosting aan de bijzondere inspanningen van leerlingen die als Topsport Talent sporters hun onderwijs en school wisten te combineren. Alle Topsportleerlingen van de school zijn geslaagd. Ook stond hij stil bij de leerlingen die met dezelfde inzet en hetzelfde doorzettingsvermogen presteerden, maar daarbij minder in de spotlights kwamen. Hij noemde deze leerlingen de ‘doorzetters, de niet-opgevers’. Zij werden ook gezien in hun harde werken en voortdurende inzet om het diploma te behalen. Of de leerlingen die het vooral op eigen kracht moesten doen, zonder de support van thuis. Voor alle leerlingen was er aandacht. Ook voor die leerlingen die vorig schooljaar niet succesvol waren, maar nu allemaal toch met een diploma naar huis konden. Allemaal geslaagd na een nieuw examenjaar.

Rondje Twello en omgeving
Groot feest was het al eerder voor de leerlingen die onlangs thuis bezoek van een docent of directielid kregen. Na het bepalen van de uitslag gingen verschillende docenten en directieleden op pad om bij alle leerlingen thuis de uitslag te bezorgen. Daarmee gaf de school een persoonlijke tint aan het delen van de examenuitslag en dat werd zeker gewaardeerd. Ook als het nog niet helemaal gelukt was. De schrik zat er hier en daar behoorlijk in op het moment dat een medewerker van school de auto voor de deur parkeerde. Bij de meeste bezoekjes was dat niet nodig en waren de leerlingen al geslaagd en kon de Veluws College vlag uit. Niet alleen de leerlingen sprongen een gat in de lucht, ook hun ouders waren blij met de uitslag. Het was feest in de meeste woningen.

Docentencabaret
Na een korte toespraak van de directeur verscheen het docentencabaret van de school ten tonele. Debbie Stojancic en Karin van de Westelaken namen in hun optreden diverse leerlingen nog even op de korrel. ‘Ik houd van Twello’ was de rode draad in hun presentatie van allerlei bijzondere gebeurtenissen uit het afgelopen schooljaar. De zaal kon het waarderen. Er werd wat afgelachen om de grappen en grollen van de leerlingen. Een docentenband met Gerben Schipper, Joshua Manuputty, Ernst Rodenburg, Jasper Kleinrensink en Marcella Scheper verzorgde gedurende de avond diverse optredens. De Engelbewaarder kwam ook deze avond in de aula van de school voorbij, maar dan wel met een aangepaste tekst. Voor deze muzikale omlijsting gingen de handen meerdere keren op elkaar. Zowel leerlingen als bezoekers werden vermaakt; een avondje uit op het Veluws College Twello. Verrassend en erg feestelijk.

Na een korte pauze werden dan uiteindelijk de diploma’s door de Piet Oosting uitgereikt. De leerlingen controleerden de gegevens met hun mentoren en met een finale handtekening werd het diploma officieel bekrachtigd. Binnen! Van alle kanten kwamen paparazzi tevoorschijn om zoon of dochter op de gevoelige plaat vast te leggen. Voor de eeuwigheid en als bewijsmateriaal.

Diploma cab
De avond werd feestelijk afgesloten met het werpen van de diploma-cab, die alle leerlingen ontvingen. Deze cabs gingen gelijktijdig de lucht in en er ging een luid gejuich en applaus op naast de school. Voor de examenkandidaten is hun schoolcarrière op het Veluws College Twello ten einde en wacht een nieuwe toekomst in het beroepsonderwijs of een bovenbouwschool elders. De medewerkers van het Veluws College Twello wensen hen veel geluk in te toekomst en een verdiende, lange vakantie

woensdag 10 juli 2024

Deel dit bericht