Dorpscontactpersoon Posterenk aan het woord

Posterenk- Wat was er een bedrijvigheid in Posterenk en Bussloo afgelopen maanden. In mei zijn er flink meer mensen naar het PosterenksFeest gekomen, vanuit Wilp, Wilp-Achterhoek en zelfs buiten onze gemeentegrens hebben mensen Posterenk gevonden.

Op de zaterdag avond werd er de PopQuiz gehouden, wat was dat een super leuk initiatief die veel hersenen hebben laten kraken. Sinds juni kunnen we weer ijs op de hoek eten in allerlei verschillende smaken, de eerste dag dat Richard de deur open deed zat het terras ook meteen vol. Alsof we met ons allen stonden te wachten voor de deur tijdens een uitverkoop. En na die tijd is het terras niet meer leeg geweest behalve na sluitingstijd. Dit brengt zichtbaar leven in het dorp. Halverwege de maand werd de altijd leuke 4daagse gelopen, die dit jaar met een recordaantal aan wandelaars is gegroeid, er was zelfs te veel animo (waar we heel blij mee zijn) om mensen van Zozijn die begeleiding nodig hebben tijdens de 3km het terrein over te duwen. Want zonder vrijwilligers die onderweg helpen met oversteken, stempelen en drinken uitdelen is er gewoonweg geen 4daagse mogelijk en dan de man die de mooie routes uitzet. Iedereen werd op de vrijdagavond getrakteerd op een ijsje waar je wel even geduldig voor in de rij mocht gaan staan.

Kijk in de Kernen

Ook in de maand juni werden wij ons bewust van de truck van een transportbedrijf in ons dorp, deze werd in mei opgeleverd en rijd nu ‘de wereld’ rond met ons icoon; de WilperMolen. In diezelfde molen is eind juni een heerlijke high tea gehouden voor de 75+ buurtbewoners door de dames van de groep Welzijn. Hoe heerlijk er gesmikkeld en gesmuld is op deze middag, mensen hebben weer bijgepraat in ons pittoreske molen die voor veel doeleinden wordt ingezet. Binnenkort is er een ontmoeting in de WilperMolen van alle DCP’s uit de gemeente. Waarin we ons dorp bespreken en o.a. welke vrijwilligers en groepen we hebben, dit brengt mij meteen bij hoe dankbaar we kunnen zijn met elke vrijwilliger. Want in elk huis woont wel een vrijwilliger die zich inzet voor “iets”. Wil je nou ook weten wat er gebeurt in Posterenk of in de andere dorpen in de Gemeente Voorst, maak je account aan op www.KijkindeKernen.nl en wordt volger van onder meer: Kijk in Posterenk. Tot in ons dorp, groetend Monika klein Haar DCP Posterenk.

woensdag 10 juli

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws