Dorpsfeest Teuge 2023

Teuge- Afgelopen weekend was het weekend van Dorpsfeest Teuge. Dit was de 45ste keer dat S.J.W. Peco dit feest organiseerde. Mensen die Peco kennen, weten dat wij altijd groots uitpakken met onze aankleding. Dit jaar is er gekozen voor een disco-thema, en dat was goed te zien! Alle discoballen werden uit de kast getrokken en alle glitterjurkjes werden van zolder gehaald. Ook zijn er meerdere discodansers geknutseld. Tussen de eetkramen stond de handgemaakte jukebox, die tevens diende als souvenirshop. Hierin werden alle unieke Peco collectors items verkocht: pennen, bieropeners, keycords, oordoppen, zonnebrillen en dergelijke waren te krijgen.

Op vrijdagavond trapte coverband Empire het weekend af en bracht direct de stemming erin. Zaterdagmiddag vond de kindermiddag plaats en werden de kinderen vermaakt door clown Joris en de vele springkussens en stormbanen in de tent. Bij Peco hebben we een aantal getalenteerde medewerkers die de kinderen met schmink omtoverden tot vlinders, spiderman en zelfs een aantal tijgers.

Op de zaterdagmiddag vond de kindermiddag, het teugjecafé en ons welbekende vliegtuigschieten plaats. Het was Eduard Huisman die er na een verhitte strijd en vele schoten met de titel Schutterskoning vandoor ging. Verschillende spelletjes en activiteiten werden opgezet om er een leuke middag van te maken. Zaterdagavond stroomde de tent vol met bezoekers uit Teuge en omstreken. Immer Hansi, Van de hak op de tak en DJ Sander verzorgden de muziek. Met een geslaagde en spetterende avond tot gevolg.

Dit jaar was het laatste jaar van de mudrun en dat hebben we geweten. Onze deelnemers waren nog nooit zo snel als dit jaar! Een enorm aantal fanatiekelingen heeft een poging gedaan om de modder te trotseren. De kids waren zeker niet bang voor natte voeten en lieten de ouders graag zien hoe je de verschillende obstakels te lijf kon gaan. De één deed mee voor de snelste tijd en de ander voor de gezelligheid. Jong en oud hebben genoten van deze heerlijke zonnige dag! De dorstige deelnemers konden in de tent afkoelen onder het genot van een drankje. Voor de hapjes waren Westrik Snacks en BayLuu het hele weekend weer van de partij. Toen de avond begon te vallen heeft Peco’s eigen DJ Sander het weekend afgesloten met een spetterende show.

Het bestuur van Stichting Jongerenwerk Peco wil bij deze heel graag haar dank uitspreken naar alle vrijwilligers, helpers, buren, sponsoren en een ieder die op welke wijze dan ook aan dit prachtige weekend heeft bijgedragen en ziet iedereen volgend jaar graag terug!

fotograaf: Melvin Devedzic.

woensdag 13 september 2023

Deel dit bericht