Dorpsquiz gaat dit jaar digitaal

Twello- Inwoners van de kernen Bussloo, Posterenk, Wilp en Wilp-Achterhoek kunnen zich weer opmaken voor de ‘Dijk van een Dorpsquiz’. Op de oorspronkelijke datum van 27 maart tuigt de organisatie een online quizavond op voor jong en oud. “De ingrediënten zijn hetzelfde, het recept is iets aangepast, de setting is aanzienlijk anders, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het gaat smaken. Inwoners van de kernen Bussloo, Posterenk, Wilp en Wilp-Achterhoek kunnen zich weer opmaken voor de ‘Dijk van een Dorpsquiz’. Op de oorspronkelijke datum van 27 maart tuigt de organisatie een online quizavond op voor jong en oud. “De ingrediënten zijn hetzelfde, het recept is iets aangepast, de setting is aanzienlijk anders, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het gaat smaken.

Twee jaar geleden was de dorpsquiz een doorslaand succes. Met ruim 700 deelnemers waren er nauwelijks inwoners die niet meededen,’’ blikt Yvonne Achterkamp terug. “Het heeft toen voor enorm veel verbinding gezorgd. Dat willen we juist in deze tijd opnieuw creëren. Zij het op een alternatieve manier, want we mogen natuurlijk niet fysiek bij elkaar komen.”

Aanmelden
Het principe van de dorpsquiz blijft hetzelfde. Samen in teamverband in één avond, zoveel mogelijk vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. “ Dit jaar zijn het alleen wel iets minder dan 100 opdrachten en presenteren wij ze vanuit een geheime studio aan de deelnemers. Via een video-verbinding verplaatsen we iedereen naar de studio of naar aparte ruimtes waarin ze met hun team aan de slag gaan,”geeft Achterkamp aan. Zo tracht de organisatie toch nog een wij-gevoel te creëren en hoopt men dat de teams van 2 jaar geleden in stand blijven. Of het ook zo gaat leven als twee jaar terug is nog maar de vraag. Een beetje vertier in deze tijd is al een hele winst.

Om het weer te laten gonzen zoals twee jaar geleden komt men alvast met een eerste aanwijzing. Speciaal voor de oplettende lezer adviseert Yvonne om goed op te letten wie er na 21.00 uur nog buiten voorbij lopen. Verder informatie over de dorpsquiz staat op www.dijkvaneendorpsquiz.nl. Via deze website kunnen teams zich ook aanmelden.

woensdag 17 februari 2021

Deel dit bericht