Draaiorgel Rembrandt brengt vrolijkheid in de dorpen

‘Het was echt af en toe met tranen in de ogen!’ Het is stil in de straten van onze plattelandsgemeente. Weliswaar lokt het zonnetje nog wat mensen naar buiten voor een wandeling of fietstocht, maar voor veel mensen is het credo thans; blijf thuis! Huug, John en Johnny van Eijk zitten zelf ook veelvuldig thuis. Niet vanwege hun gezondheid, maar wel omdat alle kermissen zijn afgelast en er eveneens geen vraag is naar orgelserenades. ‘Dus gaan we er zelf maar op uit’ aldus John van Eijk.

Terwolde kon afgelopen week dan ook volop genieten van prachtige draaiorgelmuziek, terwijl de Rembrandt door de straten trok. Het is een van de orgels welke door de fam. van Eijk is gebouwd en voor menig dorpeling goed bekend. De registers worden nog wel eens opengetrokken, wanneer er bij iets of iemand wat valt te vieren. Nu was het vooral even de afleiding voor met name de mensen die noodgedwongen thuis zitten, omdat ze door ziekte of leeftijd tot een risicogroep behoren.

De mannen hadden enorm veel eer van hun werk. “Dit was zo mooi om te doen. Je ziet de mensen echt weer effe stralen” aldus een opgetogen John van Eijk. “Heb nog nooit zoveel duimen gehad als ik met het orgel voorbij kwam.” Fantastisch uiteraard dat het initiatief op handen wordt gedragen en de mensen even een welkome afleiding hadden. “Het was echt af en toe met tranen in de ogen” vervolgt John. De impact van hetgeen de wereld overschaduwd is immens groot, maar hoe fijn het besef, dat je dan zoveel kan betekenen voor de ander.

De mannen weten het zeker; dit gaan ze vaker doen! Het Grotenhuis in Twello heeft het al mee mogen maken want ook daar werd een serenade gebracht. De bewoners zijn inmiddels twee weken afgesloten van de buitenwereld en al wordt er goed voor hen gezorgd, het is fijn om ook op deze wijze even contact te hebben met de buitenwereld. We wensen Huug, John, Johnny en hun familieleden alle goeds in deze lastige tijden. En namens velen; heel hartelijk dank voor de muziek!

donderdag 2 april

Deel dit bericht