Druk weekend in Dorpskerk Twello

Twello- Het komende weekend is er van alles te beleven in de Dorpskerk van Twello. Allereerst is de kerk op zaterdag 14 september geopend vanwege de Open Monumentendagen 2019. Van 10 tot 16 uur kunt u in de kerk terecht. Vrijwilligers ontvangen u en geven u informatie over het gebouw. Ook zal het orgel bespeeld worden. Het thema is dit jaar: Plekken van plezier.

Dat thema wordt onmiddellijk de volgende dag zichtbaar. Op zondag 15 september vanaf 10.00 uur is namelijk de startzondag van de Protestantse Gemeente Twello. De zomer is bijna voorbij en het nieuwe kerkelijk seizoen gaat van start. ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’, is dan het thema. Dat klinkt als meedoen aan het Rad van Avontuur. Dat is ook wel een beetje het geval. Er zijn veel mogelijkheden om aan te haken bij activiteiten die het komende seizoen vanuit de kerk worden georganiseerd. Een greep daaruit: Iedere maand wordt er onder het motto ‘Aan tafel’ een gezamenlijke maaltijd georganiseerd in Irene (naast de Dorpskerk). Iedereen is daar hartelijk welkom (wel even aanmelden). De oecumenische werkgroep Bezinning en Inspiratie Twello organiseert bijeenkomsten over allerlei boeiende onderwerpen, zoals een avond over: vrouwenwijsheid in de Joodse mystiek, rouwverwerking, de sacrale dans, enz. Er zijn diverse gespreksgroepen: 40+, tafelgesprekken, gesprekken voor ouderen (in het Grotenhuis)

Daarnaast zijn er natuurlijk de wekelijkse kerkdiensten op zondagmorgen om 10 uur. Daarbij worden kindernevendiensten gehouden voor kinderen in de basisschoolleeftijd, kind-op-schootdiensten voor de allerkleinsten en voor tieners is er de Kelderkerk. Kortom: net als in een Rad van Avontuur zijn er allerlei kansen om mee te doen. Op de website www.pkn-twello.nl is alle informatie te vinden.

Komt u naar de startzondag, neem dan één exemplaar gewassen groente mee. Daarvan wordt een lekkere soep klaargemaakt. Na de dienst zijn er op deze startzondag in gebouw Irene naast de kerk namelijk allerlei activiteiten voor jong en oud, die worden afgesloten met een gezellige lunch. De Dorpskerk is zo met recht een Plek van plezier en dat sluit naadloos aan bij het thema van de Open Monumentendagen.

woensdag 11 september

Deel dit bericht