Drukbezochte informatieavond warmtepomp

Gemeente Voorst- Op dinsdagavond 7 november was het volle bak in de raadszaal van het gemeentehuis. EnergieRijkVoorst (ERV) organiseerde een informatieavond over de werking van warmtepompen en aanschaf. Kees Huijbers, secretaris van ERV, was blij met de grote opkomst: “Er waren ontzettend veel mensen die meer wilden weten over de werking van de warmtepomp en of het voor hun woning zinvol is. Met deze avond hebben we antwoord gegeven op deze vragen én mensen in contact gebracht met leveranciers van warmtepompen.”

De aftrap van de avond werd gedaan door Jelleke Bosman namens de gemeente Voorst. Zij is beleidsadviseur duurzaamheid en vertelde over de transitievisie warmte van de gemeente Voorst. Belangrijk voor inwoners, omdat beslissingen van de gemeente over bijvoorbeeld de aanleg van een warmtenet invloed hebben op de mogelijke aanschaf van een warmtepomp. De conclusie is dat de eerstkomende 10 à 15 jaar dergelijke wijzigingen in de gemeente niet zullen plaatsvinden, dus dat de investering van een warmtepomp geen weggegooid geld is.

Daarna kwamen er twee energiecoaches van ERV aan het woord. Gerrit Rutgers lichtte alles toe over de warmtepomp: werking, technische details, soorten warmtepompen, gemiddelde kosten en aandachtspunten. Vervolgens was het woord aan energiecoach Victor Brettschneider, die zijn eigen ervaringen deelde over de warmtepomp. Bij zijn nieuwbouwwoning heeft hij een bewuste keuze gemaakt voor duurzame maatregelen én de juiste warmtepomp.

Hoe kan EnergieRijkVoorst jou helpen?

ERV heeft energiecoaches, die inwoners in de gemeente Voorst gratis helpen om inzicht te krijgen in mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen. Regelmatig hebben we nog extra acties, zoals in dit geval voor de warmtepomp.

Heb je interesse en wil je weten of jouw woning geschikt is? Stap één is dat er een energiecoach bij jou thuis komt kijken of het mogelijk is door middel van de ‘warmtepompcheck’. Is het antwoord ja? Dan is stap twee dat je voor € 250 een onafhankelijk energieadvies krijgt, waarin je advies krijgt welke warmtepomp je nodig hebt. Stap drie is dat je bij twee geselecteerde leveranciers een offerte aanvraagt en met deze actie heb je binnen 4 tot 5 weken een werkende warmtepomp in je woning!

Je kunt nog tot en met 15 december meedoen aan deze actie. Je krijgt dan voorrang op het advies en de levering van de warmtepomp. Neem contact op met ERV voor meer informatie, mail naar duurzaamhuis@energierijkvoorst.nl of bel rechtstreeks naar 085-7326989.

Bekijk de webinar!

Kon je deze avond niet aanwezig zijn, maar wil je wel meer weten over warmtepompen? We hebben alle informatie via een webinar gedeeld, die je kunt terugkijken op de website https://www.energierijkvoorst.nl/je-huis/warmtepomp/

woensdag 15 november 2023

Deel dit bericht