Duo Dam & Does in St. Martinuskerk te Bussloo

Bussloo- Op zaterdag 10 februari presenteren pianiste Florence van der Does en klarinettiste Jara van Dam zich in de St. Martinuskerk te Bussloo. Florence van der Does, klassiek pianiste uit Zwolle en Jara van Dam, klarinettiste uit Zutphen, vormen met elkaar een duo. Deze avond brengen ze klarinetsonates van Brahms, Saint-Saëns en Bernstein. Florence speelt daarnaast een nocturne van Chopin en een sonate van Janácӗk.

Jara van Dam studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast kreeg zij masterclasses van onder meer Johan Naus. Gaf concerten tijdens vele festivals en speelde ze mee in verscheidene orkesten waaronder de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In 2014 behaalde zij de eerste prijs tijdens het Nederlands Klarinet Concours.

Florence van der Does studeerde eveneens aan het Conservatorium van Amsterdam en het ArtEZ conservatorium waar zij les kreeg van Frank Peters en Frank van de Laar. Daarnaast studeerde zij drie jaar aan de Pianoduo Festival Academy van het Scholtes & Janssens duo. Diverse Masterclasses volgde zij onder andere bij het Silver-Garburg duo. Ze was te horen op gerenommeerde podia zoals Musis Sacrum in Arnhem, het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Het Concertgebouw. Ook was zij te gast tijdens verscheidene festivals zoals het Pianoduo Festival Amsterdam en het Grachtenfestival. Ze heeft een grote passie voor kamermuziek. Ze geeft regelmatig concerten en in februari dus in de Martinuskerk te Bussloo. Zaterdag 10 februari, aanvang 15.00u. Entree € 17,50 / tot 18 jr. €10,- / tot 12 jr. gratis Zie ook: www.sint-martinuskerk-bussloo.org

woensdag 31 januari 2024

Deel dit bericht