Duo DiJon geeft vensterconcert voor de bewoners van ’s Heeren Loo

Voorst- Vrijdag trad het duo DiJon op voor de bewoners in De Benring. Vanwege ‘Corona’ moest dat vanaf het plein. De bewoners moeten op hun kamers blijven en missen dus ook alle sociale contacten binnenshuis: niet samen koffiedrinken, spelletjes doen of eten, waarbij sommigen niet eens begrijpen waarom. Bezoek is helaas ook niet toegestaan en eenzaamheid ligt op de loer. Het buitenoptreden van duo DiJon was dus meer dan welkom en een leuke opsteker.

Het Duo DiJon, bestaande uit Dies Nicolai en John de Winter treedt regelmatig op in de regio op muziekmiddagen en feestjes.

John vertelt: “Al in 2005 traden we vaak ’s avonds op toen nog in de Benring op feestavonden voor overvolle zalen met zeer enthousiaste bewoners.

Er is inmiddels veel veranderd: Nu spelen we regelmatig op ’s Heeren Loo voor de mensen met ’n beperking waar we gevraagd worden voor jubilea en veel verjaardagen , soms ’n paar keer per jaar. Onlangs nog muziek gemaakt voor de 80-jarige Jannes en Ten, compleet met polonaises.

Er is in die vijftien jaar ’n hechte band ontstaan, we kennen alle bewoners bij naam en het voelt als familie.

En nu ‘Corona’ heeft toegeslagen komen er uit het hele land verzoeken voor “vensterconcerten” , maar Dies en ik voelden allebei: we moeten nu echt éérst naar Voorst!”

Blij verrast waren de bewoners toen ze het duo compleet met hondje Zsazsa zagen. Achter de ramen werd gezwaaid, werden duimpjes gegeven en volop meegezongen. Toen Dies en John voor Evert (geboren in Indonesie) ’n Maleis liedje zongen werd het ontroerend stil.

Bewoner Jannes foto 4 die in de tuinstraat naast de Benring zelfs ’n eigen werkplaats heeft, ging volledig los bij het lied “Mijn naam is Jannes”

En Jopie zong vanaf haar balkon als ’n kanarie alle liedjes mee! Het

werd ’n muzikale verrassing voor de bewoners van ’s Heeren Loo met ’n lach en ’n traan……..

Aan ’t eind toen de begeleiders het ‘zo lief vonden’ en het duo uitvoerig bedankten, speelden Dies en John meteen met grote nadruk de bal terug: “Onze beloningen zijn de geluksmomenten van de oudere bewoners.

De echte helden zijn jullie: alle goeds en hulde voor de mensen in de zorg!”

Wilt u ook voor bijvoorbeeld eenzame ouderen die iets bijzonders te vieren hebben of voor uw (groot-) ouders in ’n tehuis ’n leuke muzikale verrassing?

Neem gerust contact op: Tel. 06.53884989 of mail: info@duodijon.nl

FACEBOOK: doe ’n vriendschapsverzoek aan JOHN DE WINTER en dat wordt bevestigd. Website: www.duodijon.nl

donderdag 2 april

Deel dit bericht