Een nieuwe tijd breekt aan; kom we gaan!

Terwolde- De vlaggen wapperen in alle straten van het dorp, mensen staan langs de route vanaf de molen de Ooievaar op De Wiek tot aan het dorpshuis d’Olde Schole. De rode loper is uitgerold voor de helden van vandaag; de leerlingen van groep 8. Een fantastische erehaag voor deze kanjers, die zichtbaar genieten van alle aandacht, aanmoedigingen en applaus. Alle jaren zijn bijzonder, maar ditmaal een extra gouden randje vanwege de enerverende tijd welke achter hen ligt.

Het kan eigenlijk niet ‘Terwoldser’, dan dat het draaiorgel van de firma van Eijk voorop rijdt in een imposante stoet van bijzondere vervoersmiddelen. Een koets, pony’s, luxe auto’s met zelfs vleugeldeuren, cabrio’s, oldtimers, camper en een buggy. Erop en erin de feestelijk geklede leerlingen die na een fantastisch zonnige rit muzikaal worden onthaald door DJ Arjan Nales. Een voor een worden de sterren van de avond omgeroepen, waarna ze op de rode loper worden vereeuwigd door fotograaf Amanda Leurink.

Het is november 2019 wanneer een tiental moeders samenkomen om een aantal leuke activiteiten te plannen. Dit nadat ze de kinderen hebben gevraagd wat hun wensen zijn. Een avondje zwemmen, een logeerpartij in het dorpshuis met spooktocht, een barbecueavond én als klapper dus deze gala-avond! Alle activiteiten zijn door de ouders georganiseerd, zodat de leerkrachten zich volledig konden richten op het onderwijs, maar uiteraard wel kwamen kijken naar de parade van de avond.

In de week voorafgaande aan de parade en het gala, konden de ouders genieten van de musical. Een hele bijzondere dit keer, want ze werden verrast op een prachtige film! Juf Marjanne verdient hiervoor een hele dikke pluim! Het is haar eerste jaar op De Bongerd en ondanks de onzekere tijden door Corona, was het afblazen van feestelijkheden géén optie. Ze dacht in oplossingen en vastberaden om een echte film te maken van de musical!

De scenes werden in de wei en tuin van de moeders Mireille en Andrea opgenomen, waarbij Juf Marjanne alles zelf tot in de late uurtjes heeft gemonteerd. Een prachtige film, waar ze ontzettend druk mee is geweest maar met een geweldig resultaat! Uiteraard is de film juist ook zo succesvol door het leuke acteerwerk van de leerlingen, die zichtbaar veel lol beleefden aan het hele gebeuren.

Het bleef afgelopen vrijdagavond nog langere tijd onrustig in het dorpshuis. Muziek welke door de leerlingen zelf was uitgekozen vulde de zaal en uiteraard werd er gedanst. De avond werd afgesloten met meiden in tranen en jongens in een grote kring. Samen zongen ze hún lied ‘Voor het laatst’ en stiekempjes hield ook menig ouder het niet droog. “Ook wij als ouders hebben genoten, ondanks dat het een raar en onzeker schooljaar was voor deze kinderen. Maar tijdens de gala-avond hadden we allemaal het gevoel van ‘Yes! Het is ons gelukt!’. We hebben ze een afscheid gegeven wat deze klas zeker verdiende!”

‘Alles is gedaan en is gezegd, een nieuwe tijd breekt aan, de wind neemt ze mee; kijk ze gaan!’

Wij wensen Daniël, Guusje, Sanne, Annesophie, Lieke, Selwin, Floris, Jurre, Lean, Josepha, Maura, Tessa, Tim, Julia, Sophie, Lesley, Michael, Vico, Britt, Olivier, Alissa en Laura heel veel succes op de nieuwe scholen!

woensdag 22 juli

Deel dit bericht