Eerste boek Jennefer Mellink

Twello- Zij schrijft boekrecensies, columns, Engelstalige songteksten, korte (spannende) verhalen en hedendaagse artikelen. Haar eerste boek, een spannende young adult met de titel ‘Gebroken’, verschijnt 23 juni en met haar tweede werk is ze reeds begonnen. Haar ogen glinsteren als Jennefer Mellink vertelt over het schrijverschap. 

Jennefer vertelt met passie en een aanstekelijk enthousiasme. “Mijn grootvader Piet Valkman was auteur,” ze verhaalt hoe het allemaal is ontstaan, “en mijn boek ‘Gebroken’ draag ik aan hem op.” Samen hadden ze het vaak over het schrijven, over zijn korte verhalen, die hij ook voor onder andere de Viva schreef. Bovendien was hij boekrecensent voor het tijdschrift Elsevier. De liefde voor zijn vak is ook een onbewuste inspiratiebron geweest voor Jennefer, daarvan is ze overtuigd.

Ik vind het heerlijk me af te zonderen
“Als ik schrijf dan trek ik me terug”, legt Jennefer uit en vervolgt: “Eerst is er de periode dat ik maandenlang achter elkaar thuis achter mijn laptop schrijf, zonder dat ik mensen zie of spreek, maar daarop volgt de bedrijvigheid van de promotiecampagne en kom ik weer veel onder de mensen.”
In haar boek put ze uit eigen referentiekader, maar laat daarnaast vooral de fantasie de vrije loop.
Belevingen en gebeurtenissen uit haar eigen leven zijn er zijdelings in verwerkt, maar de hoofdzaken heeft ze verzonnen en samengebracht tot een spannende jeugdthriller. Lachend: “Wel een extreme thriller, een heftig verhaal, geschikt voor jongeren vanaf 16 jaar.”

Verplichte literatuur
De herinnering aan de verplichte literatuur op de middelbare school roept geen enthousiaste reacties bij haar op. Want wat verplicht is, is vaak niet leuk. Ze is zeker van mening dat jonge mensen (meer) moeten lezen. Daarom koos ze voor een toegankelijke thriller, die gemakkelijk wegleest en ongetwijfeld ook door volwassenen gelezen zal worden. Daarvan is ze overtuigd, want ook volwassenen verplaatsen zich weer graag terug in hun jeugd. Met haar tweede boek, eveneens een mix van eigen ervaringen en vooral veel fantasie, is ze al over de helft en de leeftijd van de hoofdpersoon is meegegroeid van 16 naar 18 jaar. Sinds 2008 recenseert ze ook thrillers voor Crimezone, de grootste en meest bekeken thrillersite van Nederland. Tevens zijn er columns en korte (spannende) verhalen van haar gepubliceerd in diverse magazines en bundels. Op 28 juni zal haar boek in Amsterdam gepresenteerd worden.

woensdag 4 juni 2014

Deel dit bericht