EERSTE PRINSESSENDAG OP TEUGE DIGITAAL

Teuge- Op zondag 1 augustus 2021 wordt voor de eerste keer de terugkeer van de Oranje-prinsessen gevierd op Teuge met een bijzonder televisieprogramma vanaf vliegveld Teuge. Thema: vrijheid, vrede en verbondenheid.

​Op 2 augustus 1945 keerden HKH-prinses Juliana en drie prinsessen: Beatrix, Irene en Margriet definitief terug naar het bevrijde Nederland. Daarmee onderstrepend dat Nederland weer vrij en veilig was.

Sobere ontvangst, groots moment

Op die bewuste donderdag in 1945 landden er twee vliegtuigen op vliegveld Teuge bij Apeldoorn. Prinses Juliana stapte met prinses Margriet uit het ene toestel, dochters Beatrix en Irene uit het andere. Prins Bernhard was overgevlogen uit Beekbergen. Na een sobere ontvangst vertrok het gezelschap naar koningin Wilhelmina vlakbij Paleis Het Loo.

Terugkerende vrijheidstraditie

Doel is terugkerende dag te organiseren waar vrijheid, vrede en verbondenheid worden herdacht en gevierd. Na alle Corona-maatregelen is gekozen voor een kort en afwisselende presentatie met foto’s en film. Het programma wordt gepresenteerd door Ilse Voerman en Maartje Goedings, beiden net geen 20 jaar.

Eerste maal volledig digitaal

Gelet op de Corona-beperkingen kan publiek helaas niet toegelaten worden bij de voorstelling. Maar op www.splt.nl staat vanaf 13.30 uur een link waarop de voorstelling en meer beelden, zoals een fly-by van een DC3 geheel digitaal te volgen. Daarnaast zal de link onder meer aan te klikken zijn op de website van de gemeente RTV VoorstVeluwezoom, Epe-Heerde 794. Technische ondersteuning is er van Paul Tijhuis AV en Kugel Licht en Geluid.

woensdag 28 juli 2021

Deel dit bericht